Ugrás a tartalomra

Lemondott egy emberi jogi biztos, miután egy karácsonyfa miatt átkozta a keresztényeket és kigúnyolta Istent

Photo by Rodion Kutsaiev / Unsplash

A massachusettsi Dedham Emberi Jogi Bizottság egyik tagja lemondott, miután a múlt héten egy Facebook-bejegyzésben Istent gúnyolta és a keresztényeket szidalmazta.

Diane Loud, akit a Massachusetts állambeli Dedhamben neveztek ki az Emberi Jogi Bizottság tagjává, Istent "mágikus égi apukának" nevezte, és átkozta a keresztényeket, miután egy helyi könyvtár vezetője panaszkodott, hogy nem tudnak karácsonyfát állítani a létesítményükben.

A hónap elején az Endicott Branch Library országos figyelmet keltett, miután a könyvtár vezetője a Facebookon megosztotta, hogy az éves karácsonyfakiállítást törölték, hogy ne sértsék meg a polgárokat.

"Soha nem írtam még negatív bejegyzést a Facebookon"

-írta Lisa Desmond december 2-án.

"Egészen mostanáig. Ma tudtam meg, hogy az én gyönyörű könyvtáramnak idén nem lesz karácsonyfája"

-számolt be.

"Amikor megkérdeztem, azt mondták, hogy az 'emberek' tavaly kellemetlenül érezték magukat, amikor ránéztek. Bocsánat, MI? A Dedham Közkönyvtárban eltöltött 28 évem alatt soha nem hallottam negatív megjegyzést"

- folytatta Desmond.

A karácsonyfa-botrány címlapokra került, és vitát is kiváltott a közösségi oldalon.

Ahogy a CBN's Faithwire beszámolt róla, Loud egy káromkodásokkal teli közösségi média posztba kezdett, amelyben azt állította, hogy Desmond emberek életét veszélyeztette a karácsonyfa melletti érvelésével.

"Remélem, [tudod] a tényt, hogy te - aki azt állítja, hogy hisz Krisztusban és a karácsonyban - a legkevésbé kegyes, leggyűlölködőbb, legundorítóbb szemétláda vagy a világon"

-írta.

"Szerinted ezt akarja a varázslatos égi apukád? Hol is volt ez a Bibliában?"

- írta még.

"Végezetül... gyűlöllek mindannyiótokat, és nagy szenvedést kívánok nektek. Szörnyű, szörnyű emberek vagytok. És mindezt azért tettétek, mert nem kaptátok meg, amit akartatok. Megvetendők vagytok"

- zárta Loud.

A Dedham Emberi Jogi Bizottság múlt héten közleményt adott ki, amelyben bejelentette Loud lemondását.

"Diane Loud lemondott a Dedham Emberi Jogi Bizottságban betöltött tisztségéről"

- közölte a bizottság.

A szervezet elítélte az "online fenyegetéseket és zaklatást" is.

"Dedham városa kiáll minden városi alkalmazott mellett, akit a közelmúltbeli online fenyegetések és zaklatások célpontjává tettek. (...) Teljes szívünkből elítéljük ezt a viselkedést (...) és nem tűrhető"

- áll a közleményben.

A dedhami könyvtár igazgatója a Fox Newsnak elmondta, hogy a két helyi intézményben karácsonyfát állítanak majd ki az ünnepek alatt.

"Az eredeti döntés, hogy nem állítunk ki karácsonyfát, az összes ünnepi dekorációnk és kiállításunk folyamatos felülvizsgálatának eredménye volt, amely még tavasszal kezdődött"

- mondta az igazgató.

"Ami a közösségi médiában lejátszódott, az sajnálatos, negatív hatással volt a személyzetünkre és a közösségre, és őszintén szólva még azelőtt történt, hogy elkezdtük volna a szezonális díszítést"

-fogalmazott.

"Ahogy befejezzük a díszítést az idei ünnepi szezonra, mindkét helyszínen karácsonyfát állítunk"

- tette hozzá az igazgató.

(CBN)

Legfrissebb