Ugrás a tartalomra

Kutató: a jó kapcsolat Istennel boldoggá és mentálisan stabillá tesz

Photo by Patrick Fore / Unsplash

Egy fiatalokat tanulmányozó kutató érdekes eredményre jutott: azok, akik imádkoznak és kapcsolatban állnak Istennel, nagyobb valószínűséggel boldogabbak és stabilabb mentális egészséggel rendelkeznek.

Dr. Josh Packard, a Springtide Kutatóintézet ügyvezető igazgatója a CBN Faithwire-nek mesélt a 13-25 évesek körében végzett kiterjedt kutatásairól, megjegyezve, hogy a tanulmányok már hosszú ideje arra utalnak, , hogy "a vallás jót tesz" az embernek.

"A hit és a spiritualitás jót tesz neked"

- mondta Packard.

"Ha olyan ember vagy, aki hisz valamilyen felsőbb erőben, és van kapcsolatod ezzel a felsőbb erővel, akkor általában jobban boldogulsz, mint a társaid"

-emelte ki.

"Azok, akik többet imádkoznak, általában jobban virágoznak minden téren, beleértve a mentális egészségüket is"

-húzta alá.

Packard szerint a Springtide Research Institute eredményei olyan tanulságokkal szolgálnak, amelyek a kultúrát és az egyházakat egyaránt tájékoztathatják, különösen egy olyan korban, amikor a hitet leértékelik.

"A fiatalok jobban járnának, ha közülük többen kötődnének valami náluk nagyobb dologhoz"

- mondta.

Bár a fiatalok talán már nem olyan arányban csatlakoznak a kereszténységhez, mint korábban, Packard szerint sokan még mindig spirituálisnak tartják magukat, és több mint a felük imádkozik.

Bár a bibliai igazságtól való elszakadás kétségtelenül nyugtalanító a keresztények számára, viszont az adatok egy magasabb hatalom iránti nyitottságot mutatnak. A kutató szerint ez a kíváncsiság az evangélium iránti fogékonysághoz vezethet, hiszen elmondása szerint ezek a fiatalok szívesen beszégetnének az élet értelméről és céljáról.

(CBN)


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇Legfrissebb