Ugrás a tartalomra

KUTATÁS: Masszív hatása van az általános jólétre a Bibliának

Photo by Joel Muniz / Unsplash

Kutatások kimutatták, hogy a hit milyen erős előnyöket kínál az egyének és a kultúra számára is egyaránt.

Az evangélium pozitív hatását alátámasztó legfrissebb adatok az Amerikai Bibliatársaság tizenkettedik évi „State of the Bible” jelentéséből származnak, amely „bizonyítja, hogy azok az amerikaiak, akik következetesen olvassák és alkalmazzák a Bibliát, nagyobb fokú reményről és ellenálló képességről számolnak be”.

A kutatás, amely 2598 amerikai felnőttel készült telefonos és internetes interjún alapult, azt találta, hogy a Biblia „jelentős változást hoz a jólétben” és az emberi jóléti indexen a Szentírással foglalkozók 19%-kal magasabb pontszámot értek el, mint azok, akik nem kötődnek a Bibliához.

Ráadásul a Szentírással foglalkozók folyamatosan magasabb pontszámot értek el a „remény” fronton.

„Az elmúlt három évben a Szentírással elkötelezett amerikaiak legalább 14-19 százalékkal magasabbak voltak a Remény Skálán, a köztes kategóriába tartozók vagy a Bibliától elszakadtak"

– áll az Amerikai Bibliatársaság közleményében.

Amikor az emberek traumát élnek át, a Biblia iránti elkötelezettség elősegíti az ellenálló képességet is  - derült ki.

„Amikor a traumát elszenvedők a Szentírással foglalkoznak, magasabb szintű jólétet tapasztalnak, mint azok, akiknek nem foglalkoznak a Bibliával”

– áll a közleményben.

„A traumának még mindig komoly hatása van, de a Szentírás-elköteleződés olyan ellenállóképességet hoz, amely jobban elősegíti az emberi fejlődést”

Dr. John Farquhar Plake, az Amerikai Bibliatársaság egyik igazgatója elmondta, hogy a kutatás azt mutatja ki, hogy a Biblia olvasása miként idézheti elő az egyén fejlődését és reményteliségét.

„A keresztények tudják, hogy Jézus teljes életet kínál nekünk; nincs itt semmi meglepetés"

– mondta Plake.

„De azok számára, akik megkérdőjelezik a hitüket, vagy akiknek megnyugtatásra van szükségük egy nehéz időszak után, az adatok azt igazolják, hogy a Szentírás igazságainak alkalmazása jobb egészséghez, jobb kapcsolatokhoz vezet – miközben közelebb visz minket Istennek."

-tette hozzá.

Ahogy a CBN Faithwire című lapja korábban beszámolt, a jelentés korábbi adatai szerint azoknak az embereknek a jelentős része, akik ritkán vagy soha nem olvassák a Szentírást, legalább némi kíváncsiságot fejeztek ki a Biblia és Jézus iránt.

„A Bibliát ritkán vagy soha nem olvasó emberek (nem Biblia-használók) közel kétharmada jelezte valamilyen kíváncsiságát [a Bibliával és Jézussal kapcsolatban]”

– áll a jelentésben.

„A nem Bibliát használók egyharmada azt mondta, hogy „nagyon” vagy „rendkívül” kíváncsi.”

Legfrissebb