0279 Ugrás a tartalomra

Kutatás készül az európai kereszténység járványt követő digitalizációjáról

A kép illusztráció. / Photo by Ismael Paramo / Unsplash

Egy új kutatási projekt azt hivatott vizsgálni, hogy a Covid-19 világjárvány hogyan hatott az európai vallásgyakorlásra.

A tanulmány keretében hét európai országból származó, szociológiai vagy vallásszociológiai, antropológiai, digitális vallás, performansz-tanulmányok és rokon tudományágakból érkező tudósok vizsgálják, hogy a digitális váltás hogyan hatott az egyháztagokra és az egyházakra egyaránt.

Számos neves vallási intézettől, köztük az Európai Zsidók, Keresztények és Muszlimok Állandó Konferenciájától, valamint a Keresztények és Zsidók Tanácsától származó forrásokat vesznek majd igénybe. Különös figyelmet fordítanak majd az európai vallási élet digitalizációjára, valamint az online szolgáltatások és források felé történő gyors elmozdulás következményeire.

Az egyház digitalizációja továbbra is vitatott téma; nemrégiben az Üdvhadsereg azt állította, hogy az online térnyerés elidegenítette az idősebb keresztényeket.

Máshol azonban az egyházak prioritásként kezelik az online szolgálatot, mivel az evangelizáció hasznos eszközének tekintik, és olyan közösségeket céloznak meg, amelyek általában nem járnak templomba.

(Premier Christian News)

Legfrissebb