Ugrás a tartalomra

KUTATÁS: Emelkedik a spirituális nyitottság mértéke Amerikában

10-ből több mint 4 ember "nyitottabb" Isten felé, mint a világjárvány előtt.

Photo by Dave Sherrill / Unsplash

Az amerikai felnőttek háromnegyede azt mondja, hogy lelkileg növekedni akar, és 10-ből több mint 4 azt állítja, hogy "nyitottabb" Isten felé, mint a világjárvány előtt - derül ki a Barna új felméréséből.

A 2000 felnőtt megkérdezésével készült felmérés szerint az amerikaiak 74 százaléka azt mondja, hogy "szeretne lelkileg növekedni", míg 44 százalékuk szerint "ma nyitottabbak Isten felé", mint a járvány előtt. Emellett 77 százalékuk azt mondja, hogy hisz Istenben "vagy egy magasabb hatalomban".

David Kinnaman, a Barna vezérigazgatója szerint a kutatás "óriási lehetőséget tár fel a hitvilág vezetői számára".

"Bár a vallási hovatartozás és a templomba járás továbbra is csökken, a spirituális nyitottság és a kíváncsiság növekszik"

- írta Kinnaman elemzésében.

"Valójában minden generációban példátlan vágyat látunk a spirituális fejlődésre"

-emelte ki.

Hozzátette, a legtöbb amerikai "jelezte, hogy hajlandó megfontolni a spiritualitás felfedezését".

"Az egyház és a közösségek előtt álló kihívás az, hogy vajon készen állnak-e és képesek-e találkozni a spirituálisan nyitott emberekkel. Adataink azt mutatják, hogy az egyháznak valódi munkát kell végeznie, hogy áthidalja a bizalmi szakadékot a spirituális, de nem vallásos emberek számára"

-mondta.

Az amerikaiak mindössze 9 százaléka mondja azt, hogy nem hisz abban, hogy "a világnak van spirituális vagy természetfeletti dimenziója". Az amerikaiak fele (50 százalék) azt mondja, hogy "biztos" abban, hogy létezik ilyen dimenzió, míg 30 százalék azt mondja, hogy "úgy gondolja, hogy létezik", de nem biztos benne.

"Összességében az amerikaiak 80 százaléka azt mondja, hogy úgy gondolja, hogy a világnak van spirituális vagy természetfeletti dimenziója"

- írta Kinnaman.

Kinnaman megjegyezte, hogy ez a nyitottság a tizenévesek körében is fennáll, 76 százalékuk egyetért azzal az állítással, hogy "Jézus olyan módon szól hozzám, amely releváns az életem szempontjából".

"Példátlan lehetőségünk van arra, hogy megosszuk Jézust a rászoruló világgal"

- írta Kinnaman.

(Christian Headlines)

Legfrissebb