Ugrás a tartalomra

Kutatás: Eddig soha nem látott mértékben támadják az amerikai gyülekezeteket

A gyűlölet-bűncselekmények ellen határozottabb fellépésre lenne szükség.

Photo by Kenny Eliason / Unsplash

Nem akar börtönbüntetést kiszabni az amerikai Igazságügyi Minisztérium arra a transznemű tettesre, aki beismerte, hogy tavaly júniusban trágár szavakkal összefirkálta egy Washington állambeli templom épületét, betörte annak üvegét, valamint megrongálva egy szobrot.

Ezenkívül az elkövető egy egyházi alkalmazottat is megtámadott, majd a festékesdobozokkal teli hátizsákkal nekiment egy rendőrautónak.

Az Igazságügyi Minisztérium nem javasolt börtönbüntetést, hanem csupán három év próbaidőre ítélné az elkövetőt annak ellenére, hogy az ügyben illetékes rendőrkapitány szerint a rongálás a gyűlölet-bűncselekményre vonatkozó törvény hatálya alá tartozik.

Az Igazságügyi Minisztérium elfogultságára a katolikus templom megrongálását beismerő tettes kapcsán derült fény, mivel ugyanez az Igazságügyi Minisztérium 11 év börtönre ítélt volna egy hétgyermekes édesapát, amiért  kisebb összetűzésbe keveredett a Planned Parenthood abortuszklinika egyik önkéntesével. Az FBI 15-20 nehézfegyveres szövetségi ügynökkel kopogtatott az édesapa ajtaján, de szerencsére az ügyészség a férfi javára döntött, és elutasította a tizenegy éves börtönbüntetést és a több mint 350 ezer dolláros pénzbírságot.

A Családkutatási Tanács legfrissebb adatai szerint az elmúlt évekhez képest a keresztény gyülekezetek ellen elkövetett támadások növekvő tendenciát mutatnak.

Az elmúlt negyed évben soha nem látott mértékben, eddig 69 ellenséges cselekedetet jegyeztek fel, amelyből 53 vandalizmus, 10 gyújtogatási kísérlet, 3 pedig bombafenyegetés volt.

Arielle del Turco a Családkutatási Tanács Vallászabadsági Központjának igazgatója elmondta, hogy a keresztény gyülekezeteket, templomokat ért támadások hátterében többnyire az amerikai társadalomban egyre nagyobb méreteket öltő szekularizmus áll, amely szemben áll az alapvető keresztény törvényekkel olyan kérdésekben, mint az abortusz, azonos neműek házassága és a transzneműség.

A legtöbb támadás a katolikus templomokat érte, amely arra vezethető vissza, hogy ők küzdöttek a legfeltünőbben az élet és az emberi méltóság védelme érdekében.

(CBN)

Legfrissebb