Ugrás a tartalomra

KUTATÁS: Az élő hittel rendelkező keresztények nagyobb eséllyel adják tovább az evangéliumot

Egy új kutatás szerint azok, akik nehezen osztják meg az evangéliumot másokkal, nem biztos, hogy saját hittel rendelkeznek.

Photo by Alex Grodkiewicz / Unsplash

A Lifeway Research „A leginkább evangelizáló keresztények 8 jellemvonása” listája azt sugallja, hogy azok a keresztények, akik teológiailag megalapozottak üdvösségükben, kényelmesebben – és sikeresebben – oszthatják meg hitüket - adta hírül a Christian Post.

A Lifeway egy közelmúltbeli tanulmánya szerint több olyan keresztény van, aki "soha nem aktív" (24%) az evangelizációban, mint ahányan "nagyon aktívnak" vallja magát (13%), míg azoknak a száma, akik soha vagy ritkán. Az aktívak és az evangelizációban valamelyest vagy nagyon aktívak nagyjából 50-50 főre oszlanak el.

Daniel Price, a Lifeway Research statisztikai elemzője elmondta a Christan Post kérdésére, hogy azok többsége, akik „soha nem aktívak” az evangelizációban, alacsony bizonyossággal rendelkeznek üdvösségüket illetően, és csak 33%-uk nyilatkozott úgy, hogy biztos abban, hogy örök élete van Jézus Krisztus által.

Ezek az arányok az evangelizációs tevékenység szintjével összefüggésben emelkednek a „ritkán aktívaktól” (46%) egészen a „nagyon aktívakig” (76%) – ez a tendencia Price szerint egyértelműen megmutatja, hogy „hogyan kapcsolódik valakinek az üdvösségi bizonyossága a hit megosztásához ”.

„Mivel az üdvösség elengedhetetlen összetevője a Krisztussal való kapcsolatnak, logikus, hogy ha ez nem sziklaszilárd, akkor gátolja a megosztás vágyát”

– tette hozzá Price.

Érdekes módon a „soha nem aktív” csoport a legvalószínűbb, hogy azt mondja, hogy „senki sem tudhatja”, hogy a mennybe tart-e.

„Mivel az üdvösség az evangelizációs törekvések egyik fő mozgatórugója, ha valaki nem hiszi el, hogy ez biztosra vehető, az nem fog aggódást érezni mások lelki jóléte iránt”

– mondta.

Így talán nem meglepő, hogy a Lifeway listáján szereplő evangelizáló keresztények első két vonása a „Kapcsold össze a hitet a mindennapi élettel” és a „Bibliai hit a mennyről”.

Price azt is kiemelte, hogy azok a keresztények, akik soha (38%) és ritkán (38%) vesznek részt az evangelizációban, „a legvalószínűbb, hogy azt mondják, hogy be kell jutniuk a mennybe, azért mert ők jó emberek”.

Legfrissebb