Ugrás a tartalomra

KUTATÁS: Az apának és a környezetnek nagy befolyása van krízisterhesség esetén

Photo by Heather Mount / Unsplash

A nem kívánt terhességgel küzdő nők jelentős része döntéseit azért hozza meg, mert nyomást gyakorol rájuk környezetük - mutatta ki a német Heidelbergi Egyetem kutatása.

A terhességi konfliktusokat átélő nők – amelyekben érdekeik ütköznek kisbabáik érdekeivel – gyakran úgy érzik, hogy terhességüket harmadik felek, például a gyermek apja elutasítják.

A tanulmány a VitaL telefonos és online tanácsadó központ adatain alapul, amely a nem kívánt terhességgel küzdő nőket segíti. A kutatók 1668 konfliktus-tanácsadási eset naplóját vizsgálták meg, amelyek 2012 és 2018 között zajlottak.

Sok várandós nő említi a terhességi konfliktus okaként, az apa elutasítását, "a család nyomását" és a "környezet nyomását". Az Institut für Medizinische Anthropologie und Bioethik (Orvosi Antropológiai és Bioetikai Intézet, IMABE) kijelenti,

hogy a terhességi konfliktusok okainak körülbelül 30 százaléka a harmadik felek nyomására vezethető vissza.

A vizsgálati eredmények kérdőjelet tettek azon kijelentés mögé, hogy az abortusz mindig szabad választás a terhes nők számára – figyelmeztet az IMABE. Az intézet szerint a nők rendszeresen fontolgatják az abortuszt, mert nem tapasztalnak támogatást a környezetüktől.

(CNE)

Legfrissebb