0279 Ugrás a tartalomra

KUTATÁS: A Bibliát aktívan olvasók többet jótékonykodnak

Photo by Kelly Sikkema / Unsplash

Egy új tanulmány szerint a Szentíráshoz kötődő amerikaiak "másoknál sokkal nagyobb valószínűséggel adakoznak jótékony célra".

Ezeknek az egyéneknek a többsége (olyan emberek, akik következetesen kapcsolatba kerülnek a Szentírással, és hagyják, hogy az alakítsa életüket és kapcsolataikat) arról számol be, hogy adakoznak ilyen célokra, derül ki "A Biblia helyzete" című jelentés nyolcadik fejezetéből.

"A Bibliával foglalkozó amerikaiak 145 milliárd dollárt adtak jótékony célokra 2021-ben"

- olvasható az Amerikai Bibliatársaság közleményében.

"A gyakorló keresztények, azok, akik aktívan élik a hitüket, sokkal nagyobb valószínűséggel adakoznak"

-írták.

Az eredmények eléggé megdöbbentőek, ha összehasonlítjuk a Bibliával elkötelezett embereket azokkal, akik nem elkötelezettek, valamint az úgynevezett mozgó középsővel, az e kategóriák közé eső csoporttal.

A Biblia felé elkötelezett amerikaiak 2021-ben összesen 145 milliárd dollárt adtak jótékonysági célokra, ami háztartásonként körülbelül 2907 dollárt jelent. Ugyanez a szám a bibliai elkötelezettségtől elszakadtak esetében mindössze 924 dollár volt.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a Szentírás iránt elkötelezett amerikaiak a felnőtteknek mindössze 19 százalékát teszik ki, mégis minden adományozott dollár 44 százalékát adják.

Dr. John Farquhar Plake, az Amerikai Bibliatársulat egyik igazgatója elmondta, hogy szervezetének kutatásai továbbra is "erős összefüggést mutatnak a jótékonysági adakozás és az emberi boldogság között".

"A Bibliával való foglalkozás és a hitünk aktív megélése nem egyszerűen a Szentírás lapjain olvasott szavakat jelenti - sokkal inkább a szív átalakulását, amely szeretetre és jó életre ösztönöz bennünket"

- mondta Plake.

(CBN)

Legfrissebb