Ugrás a tartalomra

Kutatás: 5 év alatt több mint 800 ezer életet mentettek meg a krízisterhességi központok

Photo by Juan Encalada / Unsplash

A krízisterhességi központok 800 ezer meg nem született életet mentettek meg a 2016 és 2020 közötti öt év alatt, és több száz millió dollár értékben nyújtottak ingyenes szolgáltatásokat a terhes nőknek – derül ki egy új tanulmányból.

A Charlotte Lozier Institute tanulmánya megállapította, hogy a krízisterhességi központok – amelyeket néha terhességi információs központoknak vagy terhességi segélyközpontoknak is neveznek – becslések szerint 828 131 meg nem született életet mentettek meg 2016 és 2020 között, és több millió életet mentettek meg az első központok elindítása óta, amely több mint ötven évvel ezelőtt történt.

Ezenkívül a központok nagyjából 2 millió férfinak, nőnek és fiatalnak nyújtottak segítséget 2019-ben „266 millió dollárt meghaladó értékre becsült szolgáltatásokkal” – írja a tanulmány korábbi adatokra hivatkozva.

A tanulmány szerint az Egyesült Államokban több mint 2700 krízisterhességi központ működik, amelyeket 15  ezer alkalmazott és közel 54 ezer önkéntes  üzemeltet. A krízisterhességi központok oktatást, órákat, orvosi ellátást és olyan forrásokat biztosítanak a terhes nők számára, mint a pelenkák, ruhák, autóülések és babakocsik.

"A terhességi segélyközpontok változást hoznak az amerikai nők és családok életébe"

- áll a tanulmányban.

„Minden más szervezetnél jobban fel vannak szerelve a pro-life terhességi központok arra, hogy támogassák azokat a nőket, akik váratlan terhességgel szembesülnek a Roe utáni Amerikában.”

-fejtették ki.

A tanulmány szerint a krízisterhességi központok segítenek Amerikának „az élet kultúrájának elfogadásában”.

„A várandóssági központok átlagosan 95 százalékos ügyfél-elégedettségi rátával rendelkeznek”

-emelte még ki Moira Gaul, a Charlotte Lozier Intézet munkatársa és a tanulmány vezető szerzője.

(Christian Headlines)

Legfrissebb