Ugrás a tartalomra

Külföldről jöttek a provokátorok? - Morvay Péter

A Világnézet című műsorunk legfrissebb adásában Morvay Pétert kérdeztük a Danube Intstitute rendezvényén történt zavargásokról.

Morvay Péter

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Morvay Péter a Hetek lapszerkesztője számolt be a Hamász-párti zavargók okozta helyzetről.

Izraeli filmvetítés és provokáció
A Danube Intézetben levetítettek egy izraeli filmet, amely bemutatja a Hamász rémtetteit. A vetítést palesztin párti tüntetők zavarták meg, akik előre megtervezett provokációval próbálták elhallgattatni az eseményt.

"Fölállt a sorokból egy férfi, és elkezdett ordítozni, hogy gyilkosok, népírtók, szabad palesztina, stb... ott voltak a nagykövet biztonsági emberei, ők határozottan fölléptek, és kikísérték az illetőt."

- fejtette ki Morvay Péter.

"És aztán amikor fölállt egy harmadik ilyen rendzavaró, akkor már a nagykövetet kimenekítették tulajdonképpen a teremből egy mellékajtón keresztül."

- tette hozzá.

A vetítés során folyamatos rendzavarás történt, amelyet a biztonsági személyzet próbált kezelni. Az incidensre a rendőrség is reagált, de a provokátorok addigra eltávoztak a helyszínről.

"A rendőrök elkezdték a belső kameráknak a felvételeit ellenőrzni, és ott gyorsan azt állapították meg (...) hogy valamilyen fizikai kontaktus történt az egyik aktivista és az erőszakos tüntető között."

- számolt be a történtekről Morvay Péter valamint hozzátette:

"Akkor őrizetbe vették azt a fiatal embert, aki egyébként védte az előadókat és a vendégeket, és előállították a rendőrségen, gyanúsítottként kihallgatták, rabosították, és hajnalig fogva tartották."

Legfrissebb