Ugrás a tartalomra

Középiskolában nyitottak volna Planned Parenthood kilinkát - a szülők tiltakozása miatt kellett meghátrálniuk

A dél-kaliforniai Norwalk-La Mirada egyesített iskolai körzet a héten bejelentette, hogy miután a szülők tünettek a létesítmény ellen, az iskolaszék elhalasztotta a John Glenn High Schoolban egy Planned Parenthood klinika megnyitásának tervéről szóló vitát és szavazást.

Bár a Planned Parenthood az ország legnagyobb abortuszszolgáltatója, úgy tűnik, hogy a középiskolai klinikán nem kínálnának abortuszt vagy hormongyógyszereket a transz-azonosított diákok számára.  Mindazonáltal a klinika személyzete beutalókat küldhet más Planned Parenthood létesítményekbe „az iskolában nem kínált szolgáltatásokért”.

A javasolt létesítmény képes lenne felírni és kiadni a reproduktív egészséggel kapcsolatos gyógyszereket – fogamzásgátlókat, antibiotikumokat –, valamint nem sebészeti célú, hosszú hatású, reverzibilis fogamzásgátlókat. A szexuális úton terjedő betegségek fizikális vizsgálata is elvégezhető lenne.

A javaslat kimondja, hogy a klinika "ösztönzi a hallgatókat, hogy vonják be családjukat a döntéshozatalba" a reproduktív egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban.

De azt is kiemeli, hogy a kiskorúak a kaliforniai törvények értelmében szülői beleegyezés vagy értesítés nélkül is hozzájárulhatnak ezekhez a szolgáltatásokhoz.

A szerződés öt évre szólna, a folytatáshoz ötévente a testület jóváhagyása szükséges.

"Más Planned Parenthood klinikák nemi megerősítő hormonterápiát biztosítanak, így nagyon is fennáll annak a lehetősége, hogy a hallgatókat az iskolán kívülre utalják, hogy megkapják ezt a kezelést – ismét, szülői értesítés nélkül"

– emelte ki Nicole Neily, a Parents Defending Education elnöke és alapítója.

(Christian Post)


Legfrissebb