Ugrás a tartalomra

Közel a cél: újabb ország nyit nagykövetséget a Szentföldön

Ez lesz a 98. külföldi nagykövetség Izraelben.

A közel 950 ezer lakosú Fidzsi-szigetek - fotó: Shutterstock


A csendes-óceáni szigetország kormánya bejelentette, hogy a jövő évben nagykövetséget kíván nyitni, ezzel ők lesznek a 98. külföldi nagykövetség lesz Izraelben.Az elmúlt években Izrael és a Csendes-óceánban, Ausztráliától keletre fekvő, 950 ezer lakosú szigetország, a Fidzsi-szigetek közötti kapcsolatok egyre erősödtek, és a parlamenti demokráciaként definiált Fidzsi-szigetek a nemzetközi színtéren is támogatja Izraelt. - számol be a Ynet.

" A döntés széleskörű politikai támogatással született, amely a Fidzsi-szigetek és Izrael jó kapcsolatainak folytatását jelenti a békefenntartás, a biztonság és a mezőgazdaság területén"

- áll a hivatalos közleményben.


A Fidzsi-szigetek izraeli nagykövetsége lesz a 98. külföldi nagykövetség Izraelben, amelyre Eli Cohen, izraeli külügyminiszter is reagált.

"Gratulálok a Fidzsi-szigetek kormányának ehhez a fontos döntéshez, amely erősíti és elmélyíti a két ország közötti kapcsolatokat. A Fidzsi-szigetek az elmúlt években bebizonyította, hogy a nemzetközi színtéren is Izrael igazi barátja. A Fidzsi-szigeteki nagykövetség megnyitása egy újabb lépéssel közelebb visz minket a kitűzött célhoz, a 100 izraeli nagykövetséghez"

- részletezte az izraeli külügyminiszter.

"az izraeli nagykövetségek számának növelése bizonyítja Izrael értékét a világ számára, és, hogy sokan vágynak arra, hogy hozzáférjenek a képességeinkhez az innováció, a gazdaság és a tudomány területén

-tette hozzá Cohen.

"Gratulálok Rafi Harpaznak, a Külügyminisztérium ázsiai és csendes-óceáni részleg igazgatóhelyettesének és Roi Rosenblit nagykövetnek, akik az elmúlt években szorosan előmozdították a kérdést, és létrehozták ezt az eredményt."

Legfrissebb