"Konzervatív-szabadelvű" lenne Márki-Zay új, szerveződő pártja

"Konzervatív-szabadelvű" lenne Márki-Zay új, szerveződő pártja

A hódmezővásárhelyi polgármester már az ellenzéki előválasztás után is arról beszélt, hogy egy új jobbközép pártot hozna létre. Most az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a pártszervezés már elindult, de nem az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom alakul párttá -írta meg az index.hu.

Egy olyan, nem tolvaj konzervatív pártot szeretnénk, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most ilyen nincs, ez egy óriási hiba. Nyilván ott van a Jobbik mint jobboldali párt, radikálisok, de a volt MDF-es, volt fideszes szavazók hiányolják azt, hogy egy becsületes jobboldali párt is legyen Magyarországon. Tehát még egyszer mondom, a Jobbiknak nem a tisztességét kétségbe vonva, hanem a pozícióját: ők egy keresztényszociális érzékenységű nemzeti radikális párt, mi egy konzervatív, gazdasági kérdésekben szabadelvű, európai néppárti hagyományokkal, azokat követő és az Európai Néppárthoz csatlakozó pártot szeretnénk

-fogalmazott a jelölt. Mint elmondta:

Másfél éve felvetődött, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom párttá szerveződjön, de az elnökség úgy döntött, hogy a mozgalomból nem akar pártot építeni.

Márki-Zay Péter szerint ha most nem, majd a következő parlamentben lesz már saját frakciójuk és az új párt nevével kapcsolatban pedig kijelentette: már vannak nevek, de ezek még csak munkanevek, a bejegyzéssel lesz majd meg a végleges.

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.