0279 Ugrás a tartalomra
MarvelIzraelHírek

Kiverte a biztosítékot az új, Moszados Marvel szuperhős az Izrael elleneseknél

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke bejelentette, hogy Shira Haas fogja alakítani Sabrát a hamarosan megjelenő „Amerika Kapitány: Új világrend” című filmben.

A képregényben Sabra a Moszad, az izraeli nemzeti hírszerzés ügynöke.

Azok, akik Izrael kritikusai, gyorsan elítélték a Disney-t, amiért behozta az izraeli szuperhőst az MCU-ba.

„Alig várom, hogy Sabra lebombázzon egy palesztin kórházat, és azt mondja: „Szia! Ez most megtörtént”

– írta egy kritikus a Twitteren, míg egy másik hozzátette: „Az izraeli Marvel-szuperhősnek, Sabrának számos ereje van, beleértve a palesztin otthonok lerombolását az eszével, és palesztin gyerekek meggyilkolását lézersugaras szemeivel.”

Egy másik kritikus azt vetette fel, hogy az új film alcíme – az „Új világrend” – az Izraellel és az amerikai zsidókkal kapcsolatos összeesküvés-elméletekre utal.

Nem ez az első alkalom, hogy egy zsidó híresség megvetéssel néz szembe Izrael-ellenes érzelmek miatt.

2020-ban a Wonder Woman sztárját, az izraeli Gal Gadot-t antiszemita támadások özöne érte, miután az 1963-as „Cleopatra” című film potenciális újrafeldolgozásának főszerepére választották.

Az ellenzők kritizálták a Paramount Pictures-t, amiért egy izraeli színészt jelölt ki egy olyan szerepre, amely szerint fekete vagy arab nőt kellett volna kapnia. Meg kell azonban jegyezni, hogy Kleopátra sem nem fekete, sem nem arab, hanem valószínűleg görög volt.

Gadot, aki 2005 és 2007 között kötelezően két évet szolgált az izraeli védelmi erőknél, 2021-ben akkor is baloldali megvetéssel szembesült, amikor őszinte üzenetet tett közzé, amelyben az Izrael és a palesztinok közötti erőszak beszüntetésére szólított fel a Gázai övezetben.

(CBN)

Legfrissebb