Ugrás a tartalomra

Kiszivárgott Disney értekezlet: "cél a queer karakterek szerepeltetése a filmekben"

"Fontos hogy több transzgender és queer karaktert építsen a Disney a filmjeibe" - ez a gondolat a szórakoztatóipari óriás egy kiszovárgott videós értekezletén hangzott el, miután vita tárgya lett Floridában a szülői jogokról szóló törvényjavaslat, amely megtiltja a szexuális irányultságról és a nemi identitásról szóló osztálytermi oktatást az óvodában a harmadik osztályig.

Christopher F. Rufo újságíró, a Manhattan Institute munkatársa kedden videósorozatot adott ki a találkozóról, amellyel több véleményvezér, többek között Ben Shapiro is foglalkozott.

A Disney ügyvezetője, Karey Burke elmondta a találkozó résztvevőinek, hogy "egy transznemű és egy pánszexuális gyermek édesanyja", és több LMBTQ karaktert szeretne látni a Disney-programokban.

"Sok-sok-sok LMBTQIA-szereplő van a történeteinkben, és mégsem van elég olyan vezérelemünk és narratívánk, amelyekben a meleg karakterek egyszerűen karakterekké válnak, és nem kell meleg történetekről szólniuk"

- mondta.

Latoya Raveneau, aki a "Büszke család" két epizódját rendezte a Disney Plus-on, azt mondta, korábban hallott olyan pletykát – amikor más stúdióknak dolgozott –, hogy a Disney nem engedélyezi az LMBT karaktereket a műsoraiban. De azt mondta, ez nem így van, a "Büszke család"-ban egy azonos nemű házaspár található.

"Az én tapasztalatom megdöbbentően az ellenkezője volt annak, amit hallottam"

- mondta, hozzátéve, hogy a showrunnerek "nagyon barátságosan fogadták" az LMBT karaktereket.

"A vezetésünk nagyon üdvözölte az egyáltalán nem titkoltan meleg programomat"

- mondta.

"Nem kellet félnem attól, hogy két szereplő csókolózott a háttérben"

-mondta.

Allen Martsch, a Disney produkciós koordinátora arról beszélt, hogy LMBT-tartalommal egészítenék ki a hamarosan megjelenő Disney-sorozatot, a Marvel's Moon Girl-t és a Devil Dinosaur-t.

"Nagyon nyitottak voltak a queer történetek felfedezésére"

- mondta a csapatáról.

"Ez nem csupán egy számjáték arról, hogy hány LMBTQ plusz karaktered van"

- tette hozzá Martsch.

"Minél inkább egy történet középpontjában áll egy karakter, annál árnyaltabban látsz bele a történetükbe."

-mondta.

(Christian Headlines)

Legfrissebb