Ugrás a tartalomra

Kiskorúként vették rá az orvosok, most perel a nemváltoztató kezeléseken átesett nő

Felnöttként jött rá, hogy hiba volt.

Photo by Tingey Injury Law Firm / Unsplash

Orvosi műhiba miatt perelte be korábbi orvosait az a nő, akit még kiskorúként arra bátorítottak, hogy nemváltoztató kezeléseken vegyen részt.Prisha Mosley ebben a hónapban nyújtotta be a keresetet az észak-karolinai állami bíróságon a tanácsadói, orvosai és plasztikai sebészei ellen, azt állítva, hogy "semmilyen pénzösszeg nem tudja visszafordítani az őt ért károkat", de reméli, hogy "elrettenti ezeket az alpereseket és a hozzájuk hasonlókat a jövőbeni hasonló visszaélésektől".

Mosley hormonkezelésen, és kettős masztektómián esett át, de mindkettőt megbánta. Az orvosok miatt elmondása szerint most "olyan testben él, amely nem úgy fejlődött, ahogyan kellett volna." - írja a Christian Headlines.

"Prisha sebezhető tinédzser volt, amikor ezek a személyek kihasználták és becsapták őt"

- áll a keresetben.

"Az alperesek "diagnózisainak" és "kezeléseinek" idején Prisha-t súlyos mentális és érzelmi problémák gyötörték, amely azóta sem változott, és csak az elmúlt egy évben, a tanácsadás eredményeképpen volt képes felfedezni és felismerni, hogy az alperesek jogtalanul cselekedtek vele szemben, és súlyos sérülést okoztak neki"

- áll a keresetben.

forrás: Getty images
"Hazudtak, amikor azt mondták Prishának, hogy valójában fiú. Hazudtak, amikor azt mondták neki, hogy a tesztoszteron befecskendezése megoldja a súlyos mentális, pszichológiai és egészségügyi problémáit. A kettős masztektómia következtében Prisha képtelenné vált arra, hogy gyermeket szoptasson, ha az évekig tartó tesztoszteron kezelések következtében egyáltalán még képes gyermeket foganni. Visszatartottak kritikus információkat a hosszú távú káros egészségügyi következményekről és a maradandó károkról, amelyeket ezek a "kezelések" okozhatnak, és a pszichológiai jellegű problémák alternatív kezelési módjairól sem tájékoztatták"


Mosley szexuális bántalmazástól és "súlyos pszichológiai károsodástól és rendellenességektől" is szenvedett, áll a keresetben. De ahelyett, hogy a szükséges segítséget kínálták volna neki, a tanácsadók és az orvosok "meggyőzték arról, hogy az, hogy megváltoztatja a testét, megoldja az őt évek óta gyötrő súlyos mentális zavarokat."


A The Daily Signal szerint ez legalább a harmadik ilyen per, amelyet egy olyan ember indított, aki nemátváltoztató kezeléseken vett részt.

Legfrissebb