Ugrás a tartalomra

Kína felkészült arra, hogy a világ kettéválik - Kiszelly Zoltán, Erbszt Adrienn

Kiszelly Zoltán politológus és Erbszt Adrienn biztonságpolitikai szakértő volt a Hit Rádió vendége.

Kiszelly Zoltán politológus szerint Kína pontosan tudja, hogy a globalista erők először Oroszországot akarják demokratizálni, majd ők lesznek a következők.

Nekik az érdekük a béke, hogy fel tudjon készülni a következő szakaszra, mely a hidegháborúhoz lesz hasonló, Kína szemszögéből. Tudják, hogy előbb-utóbb kizárják őket a nemzetközi kereskedelemből. A digitális selyemútból a Huaweii-el kizárták őket, ugyanez volt a vakcinákkal.

Ma már Kínának saját internete és saját átutalása van. Rengeteg aranyat vásároltak, arra az esetre, ha a dollárrendszerről leválnának, esetlegesen létre tudjanak hozni egy arany alapú pénznemet. Felkészültek arra, hogy a világ kettéválik. Erbszt Adrienn, biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint stratégiai orientációjú politikát folytatnak. Vendégünkkel visszatekintettünk Kína helyzetének a változására az utóbbi években.

Kína Amerika szövetségeseként kezdett felépülni a Szovjetunió szétesése után. Néhány év alatt a hússzorosára növekedett az ország GDP-je. A Nyugat gyártósora volt, de a második legfejlettebb gazdasággá fejlődött. A helyzet nagyon feszült Tajvan körül. Rendszeresek az erődemonstrációk a határnál.

A kínai kormány többször kifejezte, hogy Tajvan Kína területe. India helyzete is fontos ebben a helyzetben. A globális világrend, amit az Egyesült Államok felépített, súlyos válságba került.

Legfrissebb