Ugrás a tartalomra

Kiálltványban nyilvánította győztesnek DeSantis a transzsportoló miatt hátramaradt úszót

A floridai republikánus kormányzó, Ron DeSantis keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy aláír egy hivatalos kiáltványt, amely a sarasotai származású és olimpiai ezüstérmes Emma Weyant nyilvánítja a múlt heti 500 yardos gyorsúszás győztesének a női úszó- és műugróbajnokságban, miután Weyant második lett  a transznemű sportoló, Lia Thomas mögött.

Weyant, aki a Virginia Egyetem újonca, múlt csütörtökön 4:34.99-es időt ért el, lemaradva Thomas mögött az 500 yardos verseny utolsó szakaszán.

"Ezen a szinten versenyezni nagyon-nagyon nehéz. Nem csak úgy kigurulsz az ágyból és csinálod. Ehhez komolyság, elszántság kell, és ő abszolút szupersztár volt, és ő érte el a leggyorsabb időt a főiskolai atlétikában”

-emelte ki a másodikként végzett Weyant teljesítményének súlyát DeSantis.

„Most az NCAA (Nemzeti Egyetemi Atlétika Szövetség) alapvetően arra törekszik, hogy elpusztítsa a női atlétikát”

– folytatta.

„Megpróbálják aláásni a verseny integritását, és valaki mást koronáznak meg a női bajnokká, és szerintünk ez helytelen. (...) Ő egy floridai, aki szerintem megérdemli, hogy elismerjék. Egy kiáltványt fogunk kiadni, miszerint Emma a legjobb női úszó az 500 méteres gyorsúszásban, mert ezt megérdemelte"

-ígérte, majd arra szólította fel az NCAA szervezetét, hogy fejezzék be destruktív tevékenységüket.

(Daily Wire)

Legfrissebb