0279 Ugrás a tartalomra

Kiállt Izrael a keresztényellenes vandalizmus ellen

Sírokat rongáltak meg.

Több tucat izraeli zsidó szolidaritási látogatást tett egy jeruzsálemi keresztény temetőben, miután azt a hét elején meggyalázták.

Az eset, amely párhuzamba állítható a keresztény országokban elkövetett megszámlálhatatlan zsidó sírgyalázással, sokakat késztetett Izraelben arra, hogy szigorúbb büntetést követeljenek a gyűlölet-bűncselekményekért.

A közösségi médiában megjelent biztonsági kamerák felvételein látszik, hogy két, jarmulkát (zsidó fejfedőt) viselő zsidó férfi lép be a temetőbe. Ezután felborítják a sírköveket és megrongálják a sírokat.

David Pileggi, a temetőt kezelő Christ Church anglikán plébánosa elmondta:

"A temetőt évek óta folyamatosan vandál módon rongálják, de néhány nappal ezelőtt a vandalizmus elég súlyos volt, és legalább 30 sírkövet megrongáltak; sok sírkőn kereszt volt. Tehát ez minden bizonnyal bigottság, vagy mondhatni keresztényellenes vandalizmus volt."

Pileggi megjegyezte, hogy az elmúlt években megszaporodtak a keresztények elleni cselekmények egy vallási szélsőséges csoport részéről.

"Felszólítjuk az államot, hogy határozottan lépjen fel, és nem csak a temető rendbetételére, amit szerintünk meg kellene tennie"

- mondta.

"Szigorítsa meg a vallási gyűlölet-bűncselekmények elleni törvényeket"

-húzta alá.

Az izraeli külügyminisztérium közleményében elítélte a vandalizmust.

"Ez az erkölcstelen tett sérti a vallást, és az elkövetőket felelősségre kell vonni. Izrael Állam megalakulása óta elkötelezett a mindenki számára biztosított vallás- és vallásszabadság mellett, és ezt a politikát folytatni fogja

-hangsúlyozták.

A temető több mint 150 éves és protestáns férfiak és nők sok generációjának nyughelye, akik Európát és az Egyesült Államokat hagyták el, hogy a Szentföld népét szolgálják.

(CBN)

Legfrissebb