0279 Ugrás a tartalomra

Ki nem állhatja a vallásos filmeket, ez mégis nagy hatással volt a New York Times újságírójára

Nem nagyon látott hasonló filmet a témában.

Photo by Glenn Carstens-Peters / Unsplash

A New York Times egyik véleménycikk írója beismerte, hogy bár egyenesen utálja vallásos tartalmú filmeket, a ,,The Chosen” sorozat mégis lenyűgözte.

"Ő nem maga Jézus, de őt játsza a TV-ben"

– írja a Jézus-központú tv sorozatról Tish Harrison Warren, az anglikán egyház egyik lelkésze, aki hitről és közéleti témákról írt rovatot vezet a New York Times-nál.

A keresztény tartalmú filmeket Warren giccsesnek és érzelgősnek találja, szerinte nincs bennük művészi érték vagy vonzerő.

"Őszintén utáltam"

– mondta a lelkész Mel Gibson: ,, Passió” című filmjéről.

Warrennek egy barátja ajánlotta a ,,The Chosen” című sorozatot, mert szerinte a film azok szemszögéből eleveníti fel az evangéliumokat, akik ismerték Jézust. A sorozatra Warren családja is hamar rákapott,

"Nem kis teljesítmény egy közel kétezer éves történetet úgy feldolgozni, hogy az az egész családot magával ragadja"

– teszi hozzá Warren, és elmeséli, hogy tízés tizenkétéves lányai még arra is megkérték, hogy olvassák újra el az evangéliumot, hogy összehasonlíthassák a történeteket a sorozatban látottakkal.

"Ahelyett, hogy csak elmesélnék az evangéliumi történeteket, a sorozat a háttérsztorikkal és mellékszálakkal próbálja szemléltetni Jézus tanítványainak, és kritikusainak történeteit."

A sorozat sikerének egyik kulcsa, hogy egyedi nézőpontok alapján mutatja be az evangélium jól ismert szereplőit, amelyet világszerte már több, mint 108 millióan láttak.

A színészek nagyon átélhetően mutatják be magdalai Mária, és Péter személyét, azáltal, hogy érezhetővé teszik, hogy ők is igazi emberek voltak, akiknek élete cseppet sem volt egyszerű.

– teszi hozzá Warren.

Az író szerint a sorozat inkább egy jól megírt dráma, amelynek a főszerepében a megtestesült Isten áll.

Pár részletet is megosztott a Jonathan Roumie-val, készült interjúból, aki a sorozatban Jézus szerepét alakítja. Roumie beszámolt arról, hogy a szerep milyen hatással volt az életére színészként és keresztényként egyaránt.

A színész a Fox Newsnak adott interjúban arról is beszámol, hogyan támaszkodott a hitre a legsötétebb időszakokban, és hogy miként változtatta meg életét gyökeresen az, hogy Istenhez fordult.

Az élet szó szerint sarokba szorított addig, amíg térdre nem borultam a kereszt előtt, és ki nem öntöttem a szívemet Istennek

–  mondta Roumie.

Mindig is volt kapcsolatom a hitemmel, de soha nem vetettem ennek alá a karrieremet, most úgy éreztem nincs más választásom

– magyarázta.

"Úgy tapasztaltam, hogy Isten ezt látta, és azt mondta, 'Szükségem van tőled mindenre'”

– tette hozzá Roumie.

Egyedülálló módon a ,,The Chosen” című sorozat egy közönségfinanszírozás eredményeképp jött létre, amit először a Youtube-on és egy applikációban tettek elérhetővé.

A sorozat 4. évadját 2024-ben tervezik bemutatni, bár hivatalos dátumot még nem tettek közzé.

(Fox News)

Legfrissebb