Ugrás a tartalomra

KFC: Emlékezz sajtos csirkével a kristályéjszakáról

Photo by Maxime Lebrun / Unsplash

Bizarr promóciós üzenetet küldött a KFC a kristályéjszaka évfordulóján.

„A birodalmi pogrom éjszakájának emléknapja. Gyere, és kényeztesd magad a ropogós csirkével és még finomabb sajttal! Most a KFCheese-nél!”

– ezt, a kristályéjszaka évfordulójára időzített push-üzenetet kapták a Kentucky Fried Chicken németországi vásárlói, ami nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában. A KFC rögtön bocsánatot kért a sértő promóciós üzenet miatt - számolt be a Telex.

1938. november 9-10-én országos, központilag irányított zsidóellenes erőszakhullám söpört végig a náci Németországon, amelynek részeként a nácik több városban zsinagógákat gyújtottak fel, és betörték a zsidó tulajdonban lévő üzletek kirakatait. A pogromnak több mint kilencven halálos áldozata volt.

A KFC-nél viszonylag hamar észrevették a kínos hibát, mivel nem sokkal később egy bocsánatkérő üzenetet küldtek ki a mobilos alkalmazásukon. „

"Sajnáljuk, hibát követtünk el. A rendszerünkben lévő hiba miatt helytelen és nem megfelelő üzenetet küldtünk. Kérjük, fogadják el elnézésünket”

– írták.

Ezután egy közlemény is kiadtak, amelyben elmagyarázták a hiba okát. Eszerint a november 9-én küldött push-értesítést egy félig automatizált folyamat okozta, ami a németországi ünnepnapokat és megemlékezési napokat tartalmazó naptárhoz kapcsolódott.

Legfrissebb