Kétmillió dollár ügyvédi költséget fizet Boston városa egy keresztény szervezetnek

Kétmillió dollár ügyvédi költséget fizet Boston városa egy keresztény szervezetnek
Photo by Tingey Injury Law Firm / Unsplash

Boston városa beleegyezett, hogy több mint 2,1 millió dollár ügyvédi költséget fizet, miután elvesztett a Legfelsőbb Bíróságon a keresztény zászlóval és a szólásszabadsággal kapcsolatos vitáját.

A város ezen a héten beleegyezett, hogy a Camp Constitution keresztény polgári szervezet ügyvédjeinek 2 125 000 dollárt (kb. 800 millió forint)  fizet a bíróság májusi döntése alapján, amely szerint a város nézőpont alapján követett el diszkriminációt.

Boston engedélyezi, hogy magáncsoportok szabadon választott zászlókat lobogtassanak a bostoni városháza előtt, de a Camp Constitution szervezet keresztény zászlóját elutasította. A Legfelsőbb Bíróság döntése egyhangú volt. Az egyezségben a Liberty Counsel - egy keresztény jogi csoport - és a McLane & McLane ügyvédi irodát nevezték meg a szervezet ügyvédjeként.

A Legfelsőbb Bíróság májusi döntésében kimondta, hogy Boston intézkedése sérti az amerikai alkotmány első kiegészítésének szólásszabadságról szóló záradékát.

"A város egyetlen zászlófelvonási kérelmet sem utasított el, amíg a Camp Constitution be nem nyújtotta kérelmét"

- írta Stephen Breyer bíró. Megjegyezte, hogy a város engedélyezte más országok zászlóinak, egy bank zászlajának és a Pride zászlójának kitűzését is.

(Christian Headlines)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.