Ugrás a tartalomra

Kétezer anglikán vezető szállt szembe az azonos nemű párok megáldásával

A kezdeményezés egy országos szintű erőfeszítés, hogy megmutassák az új iránnyal szembeni ellenállást.

Legalább 2000 anglikán egyházi vezető írt alá egy új nyilatkozatot, amelyben ellenzik az anglikán egyház azon döntését, hogy megáldja az azonos nemű párokat.

A The Church of England Evangelical Council (CEEC) által szervezett nyilatkozat négy olyan változást határoz meg a felekezetben, amelyekkel szemben "kénytelenek lesznek ellenállni", amennyiben azokat a közelgő általános zsinaton végrehajtják.

Ezek közé tartozik a nem házasságon kívüli szexuális kapcsolatok liturgikus szertartásainak biztosítása, az ilyen kapcsolatok engedélyezése, az egyház házasságról szóló tanításától eltérő lelkipásztori útmutatás, valamint a B30. kánon módosítása, amely már nem egy férfi és egy nő közötti, minden mást kizáró, élethosszig tartó szövetségként erősíti meg a házasságot.

A csoport számára ezek közül bármelyik intézkedés "tagadja a Szentírás tekintélyét" és "eltér az Egyház elfogadott történelmi felfogásától".

John Dunnett, a CEEC stratégiai igazgatója a Premier Christian Newsnak elmondta, hogy a kezdeményezés egy országos szintű erőfeszítés, hogy megmutassák a Püspöki Háznak és a Püspöki Kollégiumnak "az e javaslatokkal szembeni meggyőződés szélességét vagy mélységét".

(Premier Christian News)

Legfrissebb