Ugrás a tartalomra

Keresztényüldözés: cselekvésre szólította fel a Lordok Házát egy képviselő

Naponta 13 keresztényt ölnek meg hitük miatt világszerte.

Kép forrása: DG

A brit Lordok Házának egyik vezető katolikus tagja felszólította a felsőház képviselőit, hogy tegyenek többet a vallási üldöztetés elleni küzdelem érdekében.


Lord David Alton március 25-én megjegyezte, hogy a világ mintegy 80 százaléka tartozik valamely valláshoz.

A képviselőház előtt felszólalva elmondta, hogy

350 millió keresztényt üldöznek, "és naponta 13 keresztényt ölnek meg hitük miatt".

"Nemrég találkoztam a pakisztáni téglagyárban rabszolgamunkásként foglalkoztatott több mint 1 millió munkás képviselőivel, akik túlnyomó többségükben keresztények. Gyakran írástudatlanok, és ritkán keresnek eleget a megélhetéshez, nemhogy a kölcsönök törlesztéséhez, amelyeket kénytelenek felvenni, és így rabszolgamunkásokká válnak"

- mondta Alton.

"Az adósságok nemzedékről nemzedékre szállnak a gyerekekre, és a munkásokat a tulajdonosok bántalmazzák, a hindu és keresztény nők és lányok pedig különösen kiszolgáltatottak"

folytatta.

"Csak a múlt héten két keresztény egészségügyi munkás - a 25 éves Asif Masih és a 28 éves Shan Masih - vesztette életét, miközben egy eldugult szennyvízcsatorna tisztításának veszélyes feladatát végezték, mivel nem volt megfelelő védőfelszerelés"

- mondta.

Lord David Alton, az Egyesült Királyság felsőházának egyik prominens tagja. - Kép forrása: LJMU

Kínát tekintve megjegyezte, hogy az Egyesült Királyság még mindig nem alkalmaz szankciókat kínai állami tisztviselőkkel szemben.

Beszélt az egymillió ujgur muszlimról, akiket "népirtásnak vetettek alá", a tibeti buddhisták "brutális elnyomásáról", a Fálun Gong elleni bűncselekményekről és a keresztények üldözéséről.

"Ez utóbbihoz tartozik a protestáns lelkészek bebörtönzése, a templomok lerombolása, a keresztény újságíró, Zhang Zhan bebörtönzése, és a hongkongi perek Zen bíboros és most Jimmy Lai, egy mélyen elkötelezett keresztény ellen"

- mondta.

Nigériáról szólva Alton elmondta, hogy a hitük miatt tavaly meggyilkolt keresztények 82 százaléka afrikai országokban volt.

Elmondta, hogy 4998 keresztényt "mészároltak le", 200-at pedig 2023 karácsonyi istentiszteleten gyilkoltak meg.

"A keresztényeket Nigériában továbbra is terrorizálják az iszlám militánsok", "váltságdíjért elkövetett emberrablások, szexuális erőszak és halálesetek ... gyász és trauma nyomát hagyják maguk után"

- hivatkozott az Open Doors jelentésére a brit lord.

(Crux)

Legfrissebb