Ugrás a tartalomra
Fotó: Caroline Farrow, Twitter

Genderkritikus újságírót tartóztattak le rosszindulatúnak titulált posztja miatt az Egyesült Királyságban.

Hétfőn letartóztatták a Caroline Farrow újságírót és a CitizenGO brit és írországi kampányigazgatóját, „zsarolásra és rosszindulatú kommunikációra” hivatkozva.

Caroline Farrow egy ötgyermekes édesanya, az eset pedig hétfő este történt, mikor Caroline épp vacsorát készített családjának Guildford-i otthonukban. Két rendőr megjelent és elvitték kihallgatásra. Az esetről Caroline egy Twitter-posztban számolt be, melyhez fényképeket is csatolt: ezeken látszik, hogy az egyik rendőr fegyver után kutatva átmotozza. A két rendőr lefoglalta az összes elektronikus eszközét. Caroline kérdezte, van-e engedélyük, mire a rendőrök azt mondták nincs rá szükségük.

Amikor szembesítették az állítólagos rosszindulatú és becsmérlő posztokkal, akkor azt mondta, nem felelős értük, ugyanis mikor azokat posztolták, ő épp a templomban orgonázott a misén.

Több órás vizsgálat után szabadon engedték, de a nyomozást folytatják ellene.

Egy másik Twitter-posztban kifejti, hogy egy online fórum (ami különféle témák megvitatására szolgál) kinyomtatott felületét adta át valaki a rendőrségnek, ami szerinte irreális, hogy ezért letartóztatható valaki a családja szeme láttára.

„Amikor bűncselekménnyel kapcsolatos feljelentést kapunk, akkor a mi feladatunk, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítsuk, hogy valóban történt-e bűncselekmény. Jelen vizsgálat célja, hogy kiderüljön, valóban történt-e súlyosan sértő és bántalmazó üzenet. Ha nem egyértelmű, akkor tovább folytatódik a vizsgálat. Ez az ügyjelenleg ebben a fázisban van. Az állítások vizsgálata most is zajlik, a nyomozás folyamatban van, ezért több információt nem adhatok az ügyről”

– nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Bentley, a nyomozást vezető főfelügyelő.

A CitizenGo Facebook posztban ítélte el a jogtalan eljárást.

If you wish to help Caroline Farrow pay her legal fees and defend herself, you can Donate ❤️ here:...

Posted by CitizenGO on Thursday, October 6, 2022

"A Surrey-i Rendőrkapitányságnak és azoknak, akik Caroline letartóztatását kérték, szégyellniük kell egy ilyen erőteljes, gyalázatos és szükségtelen behatolást, és felelősségre kell vonni őket. Caroline-nak most jobban szüksége van a támogatásunkra, mint valaha. Segítségünkre van szüksége, hogy kifizesse jogi költségeit"

-kérte a szervezet követői segítségét.

Vida Zsanett / Christian Today

Legfrissebb