Ugrás a tartalomra

Keresztény lányt rabolt el egy 60 éves muszlim Pakisztánban

A pakisztáni rendőrség közel két hónap után végre nyilvántartásba vette az ügyet.

Photo by Hamid Roshaan / Unsplash

Arif Gill elmondta, hogy elvesztette a reményt, hogy megtalálja 15 éves lányát - akit egy 60 éves muszlim rabolt el majd erőszakkal feleségül vette és áttérítette az iszlám hitre.

A pakisztáni rendőrség közel két hónap után végre nyilvántartásba vette az ügyet.

Sitara Arifot, más néven Saira-t december 15-én rabolta el Rana Tayyab Faisalabad Yousafabad körzetében, mondta Gill. Tayyab a férje Naila Ambreen, egy muszlim állami iskolaigazgatónak, akinek Saira háztartási alkalmazottként dolgozott.

"Elmentem a rendőrőrsre, hogy bejelentést tegyek a lányom elrablásáról, de nem fogadták el a feljelentésemet, és kitessékeltek az épületből"

- mondta Gill, a mozgássérült katolikus.

Elmondta, hogy többször is megpróbált eljárást indítani Tayyab ellen, de a rendőrség figyelmen kívül hagyta a kéréseit.

"Madam Naila kormányzati alkalmazott, és mind ő, mind a férje jelentős befolyással rendelkezik a rendőrségre, ezért egyenesen elutasították a kérelmemet"

- mondta Gill a Morning Star Newsnak.

"Miután többször megaláztak és megfélemlítettek, hogy ne folytassam az ügyet, megadtam magam a sorsomnak, azt gondolván, hogy nem láthatom többé a lányomat. Már majdnem két hónapja, hogy a feleségemmel nem láttuk a lányunkat, és nem hallottunk semmit a biztonságáról és jólétéről. Csak Isten ismeri a fájdalmunkat és szenvedésünket azóta a nap óta, hogy elvették tőlünk."

-mesélte.

Gill elmondta, hogy a szegénység arra kényszerítette a családot, hogy a lányukat egy muszlim háztartásba küldjék dolgozni.

"Nem tudok megélhetést szerezni, ezért a feleségem és a lányom háztartási alkalmazottként dolgozik, hogy eltartsák a családot"

- mondta.

"Mindig is nagyon óvtuk a lányunkat, és eszünkbe sem jutott, hogy egy nála ötször idősebb férfi célpontjává válhat"

-fogalmazott.

Gill ügyvédje, Akmal Bhatti ügyvéd, a Minorities Alliance Pakistan elnöke elmondta, hogy február 3-án értesült Gill megpróbáltatásairól, és azonnal elintézte, hogy a család találkozzon Faisalabad regionális rendőrfőnökével. A rendőrség közömbössége ellen tiltakozva követelték az első információs jelentés (FIR) azonnali nyilvántartásba vételét.

Február 4-én a regionális rendőrfőnök utasítására Tayyab ellen a Madina Town-i rendőrőrsön regisztráltak egy körözést, és a rendőrök megkezdték a razziákat a letartóztatása és Sitara visszaszerzése érdekében - mondta Bhatti. Az ügyet a pakisztáni büntető törvénykönyv 365-B szakasza alapján jegyezték be, amely emberrablásra, emberrablásra vagy erőszakos házasságkötésre vonatkozik.

Bhatti elmondta, hogy amikor a rendőrség rajtaütött Tayyab yousafabad-i házán, a felesége, Naila Ambreen átadta a tisztviselőknek a közte és Sitara között létrejött iszlám házassági bizonyítványt.

"Ez bevett módszer minden olyan esetben, amikor kiskorú kisebbségi lányokat kényszerházasságra kényszerítenek"

- mondta Bhatti.

"A vádlott először megerőszakolja az áldozatot, majd az iszlám niká [házassági bizonyítvány] álcáját használja fel, hogy megússza a büntetést ezért a szörnyű bűncselekményért."

-tette hozzá.

Bár a rendőrség most már cselekszik, sajnálatos, hogy a családot megfosztják az igazságszolgáltatástól, mert szegények és keresztények - mondta Bhatti.

"Ha a rendőrség már akkor cselekedett volna, amikor a bűncselekményt először jelentették, a gyermeket hamarabb visszaszerezhették volna, de a hosszas késlekedés miatt a vádlottnak bőven volt ideje arra, hogy megváltoztassa a helyszínt"

- mondta.

"Egyes források szerint a vádlott Sitarát Iszlámábádba vitte, és most sürgetjük a rendőrséget, hogy ott találják meg"

-emelte ki.

A rendőrség Tayyab két rokonát őrizetbe vette kihallgatásra, később azonban elengedték őket.

"Ennek ellenére továbbra is nyomást gyakorlunk a tisztviselőkre"

- mondta.

Bhatti elmondta, hogy csak a kisebbségi csoportokból származó fiatal lányokat veszik célba erőszakos házasságkötés és áttérés céljából, mivel családjaik általában szegények, és kevés forrásuk van arra, hogy a bíróságon harcba szálljanak.

"Az ország jogrendszere jelenleg az állami és a saría [iszlám] törvények kettős rendszere szerint működik, ami konfliktust okoz a házasságkötés alsó korhatárával kapcsolatban"

- mondta.

"Az állami jognak kellene érvényesülnie a kényszerített áttérés és a kisebbségi kiskorú lányokkal kötött házassága esetén."

-hangsúlyozta.

(Christian Headlines)

Legfrissebb