Ugrás a tartalomra

Keresztény iskola kényszerítette a Biden kormányt korrekcióra

A Biden-kormányzat megpróbálja rákényszeríteni az amerikai iskolákat arra, hogy fogadják el a "nem" új, kormányzat által elképzelt definícióját vagy ellenkező esetben elveszíthetik az intézmények a szövetségi finanszírozást.

A Biden-adminisztráció azt szeretné, ha minden szövetségi támogatásban részesülő iskola nyílt hozzáférést biztosítana a fürdőszobákhoz, az öltözőkhöz és a sportoláshoz, a tanulók állított nemi identitása alapján. Azok az iskolák, amelyek nem értenek egyet ezzel az új LMBTQ-politikával, elveszíthetik a gyerekek iskolai ebédjének finanszírozását.

Ez az oka annak, hogy a floridai Tampában egy keresztény iskola bíróságon perelte be a Biden adminisztrációt az új meghatározás miatt, és ennek eredményeként az USDA új útmutatást adott ki.

Korábbi szabályozások  értelmében a részt vevő iskolák vállalják, hogy nem tesznek nemi alapon megkülönböztetést. A Grant Park Christian Academy, amely az alacsony jövedelmű, kisebbségi családokat szolgálja ki, teljes mértékben megfelel ennek a követelménynek. De az iskola vallási meggyőződése miatt nem tudott megfelelni a mandátum új transznemű vonatkozásának.

Az iskola nevében az Alliance Defending Freedom (ADF) jogvédő szervezet szövetségi pert indított a Biden-kormányzat és az állam mezőgazdasági és fogyasztói szolgáltatásokért felelős biztosa, Nikki Fried ellen, aki a floridai étkeztetési programot is irányítja.

Az ADF keresete miatt a Biden-adminisztráció és Fried jóváhagyta az akadémia finanszírozási kérelmét, hogy továbbra is ingyenes étkezést biztosítsanak az iskola diákjai számára és a Biden-adminisztráció az iskola vallási felmentés iránti kérelmét is teljesítette.

Pénteken pedig az adminisztráció kijelentette, hogy automatikusan tiszteletben fogja tartani az összes vallási iskola mentességét, ha az iskolák meggyőződése ütközik az új mandátummal.

Az USDA útmutatása egyértelművé teszi, hogy a vallási iskolák automatikusan vallási mentességet kapnak, és nem kell írásos kérelmet benyújtaniuk a mentességhez.

Azonban minden állami iskola továbbra is a szövetségi felhatalmazás hatálya alá tartozik és a Biden-kormányzat szabadság elleni támadásai még korántsem értek véget – figyelmeztetett az ADF.

(CBN)

Legfrissebb