Keresztény fotós nyert a bíróságon - nem kell LGBTQ esküvőket fotóznia

Keresztény fotós nyert a bíróságon - nem kell LGBTQ esküvőket fotóznia
Fotó: ©Alliance Defending Freedom

Az amerikai szövetségi bíróság keddi döntése értelmében Louisville (Ky. állam) városa nem kényszeríthet egy fotóst, hogy dolgozzon egy azonos nemű esküvőn.

Chelsey Nelson 2019-ben beperelte Louisville-t, és azt állította, hogy a méltányossági rendelet – amely megtiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló diszkriminációt – előírja neki, hogy fényképezzen azonos neműek esküvőjét, ami pedig megsérti jogait.

Kedden az Egyesült Államok kerületi bírója, Benjamin Beaton a Chelsey Nelson Photography nevű stúdiót birtokló Nelson oldalára állt.

"Bár Louisville megkövetelheti az éttermektől, szállodáktól és üzletektől, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak, függetlenül a tulajdonosok véleményétől vagy ügyfeleik jogi státusától, a kormány nem kényszerítheti az énekeseket, írókat vagy fotósokat olyan üzenetek megfogalmazására, amelyeket nem támogatnak"

- írta Beaton.

Beaton döntése nem semmisíti meg a méltányossági rendeletet, de megakadályozza, hogy a város érvényesítse azt Nelson üzlete ellen. A határozat azt is lehetővé teszi Nelsonnak, hogy a honlapján kijelentse, hogy hite tiltja, hogy azonos neműek esküvőjén dolgozzon. A méltányossági rendelet szövege tiltja az ilyen kijelentéseket.

Hit Rádió / Christian Healdines

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.