Ugrás a tartalomra

Keményen beleállt a demokrata szenátorba az életpárti színésznő

Patricia Heaton hollywoodi színésznő a közösségi médiában reagált Elizabeth Warren amerikai szenátorra, miután válságterhességi központjának fegyveres biztonsági szolgálatot kellett felbérelnie a hasonló létesítményeket célzó támadások számának megnövekedése miatt.

"Orvosi terhességi klinikánk öt éve szolgálja ki az ügyfelek családjait, kiváló szolgáltatásokat nyújtva mindenkinek, aki kéri. 250 ezer dollárt gyűjtöttünk össze egy mobil orvosi klinikára, ahol mindenkit ellátnak"

- tájékoztatta Heaton Twitter-követőit szerdán, Warren bejegyzésére válaszolva.

Miután a Legfelsőbb Bíróság múlt pénteken felülbírálta az 1973-as Roe kontra Wade ítéletet, amely nemzeti joggá tette az abortuszt, Warren szenátor hétfőn a közösségi médiában kritizálta a krízisterhességi központokat.

A krízisterhességi központok támogatást nyújtanak az abortusz helyett szülni vágyó nők számára és képzett egészségügyi szakembereket alkalmaznak és egészségügyi szolgáltatásokat kínálnak.

Warren azt állítja, hogy ezek a központok "félrevezetik és megtévesztik az abortuszkezelést kérő betegeket". Warren hangsúlyozta, hogy „le kell törni” ezeket a központokat, és dicsérte a törvényjavaslatát, amely „megállítaná ezeket a káros gyakorlatokat”.

"Mivel Roe eltűnt, minden eddiginél fontosabb az úgynevezett "válságterhességi központok" felszámolása, amelyek félrevezetik és megtévesztik az abortuszt kérő betegeket"

- írta Warren a Twitteren.

Heaton ragált Warren állításaira, és arra utalt, hogy az ilyen retorika veszélybe sodorta az övéhez hasonló terhességi központokat. Az elmúlt hónapokban, amint úgy tűnt, a Legfelsőbb Bíróság arra készül, hogy megdöntse Roe-t, országszerte több életvédő terhességi központ esett áldozatul vandalizmusnak és gyújtogatásnak. A támadások a döntés után is folytatódtak.

"Az olyan emberek miatt, mint Elizabeth Warren, most fegyveres biztonságiakat kell felvennünk"

- írta Twitteren a színésznő.

Warren június 27-i tweetje egy Time cikkhez kapcsolódik, amely azt állítja, hogy a krízisterhességi központok „fegyverként” használnak adatokat a nők ellen.

(Christian Post)

Legfrissebb