Ugrás a tartalomra

Kaliforniai szenátor: a szülőknek menekülniük kell az államból

Itt nőtt fel, de úgy döntött, az elnyomás miatt elhagyja az államot.

Kalifornia zászlaja - forrás: Drei Kubik/Unsplash

Egy kaliforniai törvényhozó arra buzdítja a szülőket, hogy meneküljenek az államból egy olyan törvényjavaslat miatt, amely átírná a gyermekelhelyezési törvényeket, hogy válóperek esetében annak a szülőnek kedvezzen, aki "megerősíti" a transzneműként azonosított gyermek identitását.A törvényjavaslatot a múlt héten fogadta el az Állami Szenátus Igazságügyi Bizottsága amelyet Scott Wilk republikánus szenátor ellenzett. - írja a Christian Headlines.

"Eddig az ilyen vitákkal kapcsolatban arra bátorítottam az embereket, hogy folytassák szülők jogáért vívott a harcot"

- mondta Wilk a bizottság előtt.

"Meggondoltam magam ezzel kapcsolatban - ha szeretik a gyermekeiket, el kell menekülniük Kaliforniából. El kell menekülniük. A szolgálólány meséjének útja felé haladunk"

- fejtette ki aggodalmait.

A törvényjavaslat úgy módosítaná az állami törvényt, hogy a bíróságok figyelembe vehessék a szülő transzneműséggel kapcsolatos meggyőződését, amikor arról döntenek, hogy mi a gyermek érdeke. A törvényjavaslat, ha elfogadják és törvénybe iktatják, a válást követő gyermekelhelyezési vitákra vonatkozna.

Scott Wilk - kaliforniai republikánus szenátor - forrás: Callmatters
"A gyermek mindenek felett álló érdekének meghatározása során" a bíróságnak figyelembe kell vennie "a gyermek egészségét, biztonságát és jólétét"

- fogalmaz a törvényjavaslat.

"Ebben a bekezdésben a gyermek egészsége, biztonsága és jóléte magában foglalja a szülőnek a gyermek nemi identitására vonatkozó megerősítését"

- áll a törvényjavaslatban.

"Biztosíthatom önöket, hogy ez nem ér véget a válóperekkel"

-tette hozzá.

"Egyszerűen megszakad a szívem" - mondta. "Ebben az államban születtem és nőttem fel. Szeretem ezt az államot, de nem fogok ebben az államban maradni, mert túlságosan elnyomó.

Legfrissebb