Ugrás a tartalomra

K. Endrén túl: így kapott felfüggesztett börtönbüntetést a bicskei pedofil nevelő - Gál András

A Hit Rádió műsorában Dr. Gál András beszélt arról, hogy milyen változásokra lenne szükség Magyarországon a gyermekvédelemben.

Dr. Gál Endre, a Bicskei Gyermekotthonban történtek sérültjeinek jogi képviselője

A Hit Rádió Világnézet című műsorában Dr. Gál András ügyvéd beszélt a Bicskei Gyermekotthon ügyéről és a gyermekvédelem helyzetéről, különös tekintettel a politikai változások és a törvényi szigorítások hatására.

A műsorban Dr. Gál András ügyvéd, a Bicskei Gyermekotthon áldozatainak képviselője, megosztotta gondolatait a gyermekvédelem jelenlegi helyzetéről Magyarországon. A beszélgetés során szóba jött többek között a politikai vezetők lemondásainak hatása a gyermekvédelemre, valamint a gyermekvédelmi törvény tervezett szigorításai. A diskurzus során Dr. Gál András kiemelte a gyermekvédelmi rendszer strukturális és finanszírozási problémáit, és a változás sürgős szükségességét.

Novák Katalin és Varga Judit lemondása:
Dr. Gál András szerint ezek a politikai változások önmagukban nem hoznak javulást a gyermekvédelmi rendszerben.

"Ez a felelősségvállalás üres gesztus, ami nem érinti közvetlenül a gyermekvédelem helyzetét"

- mondta Dr. Gál András, valamint kiemelte, hogy a gyermekvédelem problémái mélyebben gyökereznek, és nem oldhatók meg csupán azzal, hogy néhány személyt leváltanak.

Gyermekvédelmi törvény szigorítása:
A sérültek jogi képviselője a törvényi szigorítások mellett a rendszer átfogó átalakításának szükségességét hangsúlyozza.

"Nem elég a törvényeket szigorítani, a rendszer egészének finanszírozásától kezdve a struktúrán át a képzésig minden területen változásokra van szükség"

- fejtette ki Dr. Gál valamint hozzátette, hogy a gyermekvédelem megerősítése egy hosszú távú folyamat, amely komplex megközelítést igényel.

Legfrissebb