Ugrás a tartalomra

Jövő év karácsonyáig újra megnyílik a Notre-Dame

Összhangban az Emmanuel Macron elnök által közvetlenül a tűzvész után kitűzött céllal.

Photo by Mehmet Turgut Kirkgoz / Unsplash

Párizs egyik nagy szimbóluma, a Notre-Dame székesegyház 2024 végén nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt - kevesebb mint hat évvel azután, hogy tűzvész pusztított a tetőn.

Az első lépésre idén kerül sor. A helyreállítással megbízott hadseregtábornok szerint a székesegyház tornya, amely a tűzvészben összeomlott, idén fokozatosan elkezd újra megjelenni az műemlék felett.

"A torony visszatérése a párizsi égboltra véleményem szerint annak a szimbóluma lesz, hogy megnyerjük a Notre-Dame-ért vívott csatát"

- mondta Jean-Louis Georgelin.

A covid miatt bekövetkezett késedelem után tavaly kezdődött meg az újjáépítés, miután több mint két évig dolgoztak azon, hogy az műemlék stabil legyen, és elegendő szakképzett mesterembert találjanak a projekthez.

A jelentős átalakításokra vonatkozó elképzelések ellenére a francia hatóságok úgy döntöttek, hogy a 12. századi gótikus remekművet eredeti formájában építik újjá, a 19. századi kiegészítéssel, a 315 láb magas toronnyal együtt.

Georgelin úr elmondta, hogy a székesegyház jövő év karácsonyára újra megnyílik, összhangban Emmanuel Macron elnök által közvetlenül a tűzvész után kitűzött céllal.

(Premier Christian News)

Legfrissebb