Ugrás a tartalomra

Jordan Peterson az egyházaknak: Mentsetek lelkeket, amíg még nem lesz túl késő!

Fotó: YouTube/Jordan B. Peterson

A világhírű kanadai pszichológus, Jordan Peterson a keresztény egyházakhoz intézett videós üzenetében arra figyelmeztetett, hogy a fiatalok, különösen a férfiak, páratlan demoralizálódással néznek szembe a Nyugat bűntudatkeltése miatt, ezért az egyháznak el kell hagynia a társadalmi igazságosságot és a modern megszállottságokat, és menteniük kell a lelkeket, mielőtt „túl késő lenne”.


Meghallgatnád inkább? 🎧 Napi hír podcastunkban ezt a hírt is megtalálod! 👇„Természetesen teljesen beképzelt, hogy meg merek írni és sugározni egy videót „Üzenet a keresztény egyházaknak” címmel”

– mondta Peterson a YouTube-on közzétett videója elején.

"De mindenesetre meg fogom tenni, mert van mondanivalóm, és mert azt a valamit el kell mondani."

-indokolta a videó publikálását.

Elmondta, hogy az elmúlt négy évben, amikor a Biblia pszichológiai megközelítéséről beszélt, hallgatóinak többsége fiatal férfi volt. Ezekre a férfiakra egyfajta történelmi bűntudatot helyez a Nyugat a sztárpszichológus szerint.

“Ha felfegyverezzük ezt a bűntudatot, fiataljaink olyan demoralizációval néznek szembe, amely talán páratlan.”

-mondta el erről kifejtve, hogy a Nyugati társadalomszemlélet képes lehet arra, hogy teljesen tönkretegye az ifjabb generációt.

A „mélyen lelkiismeretes, bűntudatra és megbánásra képes” fiatal férfiak most azt hiszik, hogy „minden mély késztetés, amely kalandra indítja őket a világba – még az az impulzus is, amely a nőkhöz vonzza őket – nem más, mint a megnyilvánulása egy olyan szellemnek, amely alapvetően sátáni természetű.”

Peterson elmondta, hogy ez "teológiailag, erkölcsileg, pszichológiailag, gyakorlatilag és tudományosan" helytelen.

Peterson szerint az egyháznak emlékeztetnie kell az embereket, beleértve a fiatal férfiakat is, „talán mindenekelőtt arra, hogy találjanak egy nőt, egy kertet, ahol sétálhatnak, egy családot amelyet ápolhatnak, egy bárkát, amelyet építhetnek és arra, hogy egy földet kell meghódítaniuk, egy létrát kell építenikük a mennybe és (…) szilárdan szembe kell nézniük az igazsággal, szeretetben és félelem nélkül.”

„Hívjuk vissza a fiatal férfiakat, szó szerint mondjuk ezt ezeknek a fiatal férfiaknak: „Szívesen fogadunk itt, ha senki más nem akarja, amit kínálsz. Szeretnénk életed legmagasabb céljára hívni. Szeretnénk az idődet, energiád és erőfeszítésed, akaratod és jóindulatod. Együtt akarunk dolgozni veled, hogy jobbá tegyük a dolgokat, hogy bőségesebb életet teremtsünk neked, feleségednek és gyermekeidnek, közösségednek, országodnak és a világnak.”

-mondta.

De a keresztény egyházban vannak problémák – húzta alá Peterson.

„Néha túl gyakran és mélyen vagyunk korruptak, néha pedig elavultak vagyunk, mint minden intézmény, amelynek gyökerei a halott de még mindig bölcs múltban vannak.”

-magyarázta.

“Gyülekezetek vagytok az Isten szerelmére. Hagyjátok abba a társadalmi igazságosságért vívott harcot, hagyjátok abba a bolygó megmentését. Mentsetek lelkeket. Ez az, amit tennetek kell. Ez a ti szent kötelességetek. Tegyétek meg most, amíg nem késő. Közeledik az óra."

-figyelmeztette a keresztény közösségeket a pszichológus.

(Christian Post)

Legfrissebb