Ugrás a tartalomra

John Cooper a VOLT fesztiválon: Isten erőt és reményt ad nekem, a dalaimban is ezt szeretném átadni

Fotó: Képernyőkép / Index Interjú

A Skillet keresztény rockzenekar a VOLT fesztiválon lépett fel, az együttes alapítóját és frontemberét, John Coopert az Index kérdezte.

Cooper arra a kérdésre válaszolva, hogy miben különbözik egy keresztény rockzenekar bármelyik másiktól- elmondta, hogy az emberek előszeretettel raknak címkéket dolgokra, de ő elsősorban az életéről ír.

"Az életemről írok, arról ahogyan az életet látom, ez pedig mindig a hitemen és Istenen keresztül lesz"

-fejtette ki, hozzátéve, hogy még akkor is, ha valaki nem vele azonos hittel rendelkezik, reméli hogy át tudja segíteni a zenéje őt is nehéz időkön, ahogyan őt Isten átsegítette a kemény napokon.

Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, a COVID járvány alatt feleségével meg kellett szokniuk a "normális életet otthon", mert azelőtt évtizedekig mindig úton voltak a zenekarral.

John Cooper már korábban is nyíltan beszélt a nyilvánosság előtt hitéről és többször is a Bibliához való ragaszkodásra és a hit határozott képviseletére szólította fel a keresztényeket. Szerinte az ateisták és az LMBTQ aktivisták is leplezetlenül és nyíltan vállalják nézeteiket, akkor a keresztények is kiállhatnak  a konzervatív, bibliai értékek, mint például a hagyományos házasság mellett.

„Mindig elmondják a véleményüket mindenről, egyáltalán nem szégyellik. Akkor mi miért szégyellnénk azt, amiben mi hiszünk? Ez az igazság. A szabadságot ünnepeljük Krisztusban,. nem törődve azzal, mi történhet. És ha megtörténik a legrosszabb, majd a gulágon dicsérjük Jézus Krisztust és a Szent Szellem hihetetlen ereje fog működni közöttünk, akárcsak az Újszövetségben”

-nyilatkozta egy interjúban korábban a Christian Postnak. Ebben elmondta, hogy barátokat is elveszített bibliai világnézete miatt és a riporternek válaszolva a frontember azt is kiemelte: „Nem te vagy az egyetlen, aki érzékeli, hogy szellemi háború folyik. Rengeteg ember részt vesz ebben a harcban". Reményét fejezte ki az énekes, hogy zenéje majd ebben a harcban segítheti az embereket.

Cooper korábban arról is beszámolt, hogy sikert és pénzt ígértek neki, ha nem beszél hitéről.

Legfrissebb