Ugrás a tartalomra

Joe Biden: A transznemű amerikaiak formálják nemzetünk lelkét

Aggódik a transzneműeket ért támadások miatt.

"A transznemű amerikaiak formálják nemzetünk lelkét"

- jelentette ki csütörtökön Joe Biden amerikai elnök a Transznemű Láthatóság világnapja alkalmából. Mindezt néhány nappal a a Tennesse állambeli Nasville-i keresztény iskolában történt mészárlás után tette, ahol egy transznemű aktivista hat embert is lelőtt.

A Biden-féle Fehér-Ház kiáltvány a Transznemű Láthatóság Világnapját ünnepli, amiben az elnök a transznemű egyéneket az általa jelenleg ismert emberek között a legbátrabbnak ismeri el.

''Ők olyan emberek, akik túl sokszor tették már kockára az állásukat, kapcsolataikat és életüket csak azért, hogy igazi önmagukként élhessenek"

-fogalmazott.

Felhívta a figyelmet a transzneműek különböző területeken végzett tevékenységeire, ezzel próbálva szemléltetni, hogy ők is a társadalom fontos részei, majd megjegyezte, hogy az ilyen gyermekeknek meg kell adni többek közt, hogy biztonságos és támogató közegben tanulhassanak, és hogy nyíltan, őszintén élhessenek. Kiemelte, hogy a transznemű egyéneket is megilletik ugyanazok a jogok, amiket minden más amerikai állampolgár is élvez. Ilyen jogként említette az elnök például a hozzáférést az egészségügyi hálózathoz, az otthonteremtés lehetőségét, az álláshoz való jogot, és azt, hogy idős emberként méltósággal öregedhessenek meg ők is.

Kitért a transzneműeket érő kritikákra, az általa vélt megkülönböztetésre, valamint a diszkriminatív törvények hullámára, ami szerinte a fiatalokat veszi célba.

Nehezményezte a ,,transzgender nőket és lányokat’’ célzó ,,erőszakjárványt” , amelyet a Club Q-ban történt lövöldözéshez kapcsolódva említett meg. Kifejezetten érdekes, hogy míg erről az eseményről megemlékezett, addig

a Nashville-ben három gyermek és három felnőtt ember életét követelő történtekről említést se tett, amit egy magát transznemű nőként meghatározó egyén követett el.

Biden kiálltványa csak a transzneműeket ért igazságtalanságokra tért ki.

“Azon dolgozunk, hogy könnyebbé tegyük a hatalmas terhet, ami a diszkrimináció és a zaklatás következtében nehezedik a transznemű gyerekekre"

-fogalmazott.

Joe Biden 2023 március 31-ét ezért a Transznemű Láthatóság napjának nyilvánitotta ki, és arra bátorította az amerikaiakat, hogy ők is álljanak ki a transznemű honfitársaikért.

Daily Wire

Legfrissebb