Ugrás a tartalomra

"Jézus nevét emeljük fel"- tüntetés helyett Istent dícsérték a Liberty Egyetem hallgatói

Több ezren gyűltek össze az egyetemi kampusz épülete előtti gyepen.

Istentisztelet a Liberty University kampuszán. - Kép forrása: Liberty/Jacob Summersgill 

Míg Amerika-szerte számos egyetemen Izrael-ellenes tüntetések zajlanak, a Liberty Egyetemen több ezren gyűltek össze, hogy együtt énekeljenek, imádkozzanak, és hallgassák az Igét.

A Liberty University (Amerika legnagyobb keresztény egyeteme) campusán, a Virgina állambeli Lynchburgban több ezer diák gyűlt össze a szabadtéri gyepen, hogy énekeljenek és imádkozzanak, és a János apostol leveleiről szóló tanításokat hallgassák. Az istentisztelet egyébként a Campus Community rendezvény része volt amelyet az egyetem minden szerda este megtartanak, bár a múlt heti még nagyobb jelentőséget kapott az egyetemeken zajló antiszemita megmozdulások miatt.

Az elmúlt napokban több mint 20 főiskolán és egyetemen Izrael-ellenes tüntető diákokat tartóztattak le, többek között a Columbia Egyetemen, a Yale Egyetemen, a Texasi Egyetemen és a Dél-kaliforniai Egyetemen. A Columbián a tüntetők sátrakat állítottak fel a campus gyepén, és többször megtagadták a távozásra vonatkozó felszólítást. Kedden a diákok elfoglalták a Hamilton Hallt követelve, hogy a Columbia Egyetem "váljon meg" Izraeltől.

A Liberty Egyetemen azonban szerdán a diákok egymás mellett állva dicsőítő énekeket énekeltek, és megtöltötték az épület előtti területet.

"Milyen csodálatos, hogy a Liberty diákjai eljönnek a gyepünkre, és ahelyett, hogy egymást támadnánk, annak az egyetlen embernek a nevét emeljük fel, aki méltó a dicséretünkre, és ez Jézus Krisztus, a királyok királya és az urak ura"

- mondta Jonathan Falwell kancellár a diákoknak.

Falwell a János evangélium 3. fejezetéből olvasott fel, és arra buzdította a diákokat, hogy maradjanak állhatatosak a hitükben.

"Ezt a döntést nekünk kell meghoznunk"

- mondta Falwell.

"De értsétek meg, hogy ezt a döntést nem egyszer kell meghoznunk, hanem minden egyes nap. Minden nap, amikor felébredünk, és letesszük a lábunkat a földre, el kell döntenünk, hogy ezen a napon, bármi is legyen, amivel szembenézek, bármi is legyen, amivel szembe kell néznem, bármilyen helyzetben is kell navigálnom, tisztelni fogom Istent, szolgálni fogom Krisztust, futni fogok utána."

Az X-en Falwell megjegyezte a Liberty és más iskolák közötti ellentétet.

"Miközben oly sok egyetemi campuson kitör a harag, a gyűlölet és az erőszak üdítő látni, hogy a @LibertyU diákjai Jézus Krisztust imádják".

A Liberty Egyetemen zajló istentiszteletekre Franklin Graham, evangélista is reagált mondván:

"Miközben sok egyetemen tüntetések és gyűlöletkeltés zajlik, izgalmas látni, hogy több száz diák a @LibertyU valami nagyszerű dologért gyűltek össze - imádkozni és imádni az Úr Jézus Krisztust

- mondta Graham valamitn hozzátette:

Isten áldja meg ezeket a diákokat és a Liberty Egyetemet!"

(CrossWalks)

Legfrissebb