Ugrás a tartalomra

Jelentés: elszaporodtak az antiszemita támadások Londonban

Photo by Jack Finnigan / Unsplash

"A rasszizmus járványa folytatódik" - állapította meg egy londoni megfigyelőcsoport.

London Stamford Hill és Hackney városrészében október 29-e óta antiszemita "gyűlölet-bűncselekmények járványa" tört ki - derül ki a terület zsidó közösségfigyelő csoportja, a Shomrim által közzétett információkból.

Beszámoltak egy olyan incidensről - egy a néhány nap alatt történt nyolc közül -, amelyben egy ismert helyi lakos bántalmazott egy Stamford Hill-i zsidó lakost, miközben azt kiabálta: "Ti zsidók, azt hiszitek, ti irányítjátok a világot".

Egy másik esetben egy férfi betört egy zsinagóga iskolájába, és 340 dollár értékű lazacot lopott el, "a gyerekeket megfelelő ebéd nélkül hagyva".A nyáron történt antiszemita támadások korábbi hulláma a londoni zsidó közösséget nagyfokú riadókészültségbe helyezte.

Júliusban egy nő egy fapálcával a kezében közeledett egy zsidó nőhöz a Seven Sisters negyed közelében, és kijelentette: "Azért teszem, mert zsidó vagy", miközben fejbe vágta és folyadékot öntött rá. Másnap ugyanez a nő egy fapálcával üldözött egy anyát és kisbabáját, miután folyadékot spriccelt a csecsemőre.

A Shomrim beszámolója szerint más, különálló esetek során egy nő péntek este a sábát istentiszteletről távozó zsidó híveket fenyegette meg azzal, hogy "*** zsidók, megöllek titeket", míg egy másik beszámoló szerint "több száz zsidó férfit és fiút" zaklattak hasonló módon, amikor a zsinagógából hazaérkeztek.

Augusztusban az Egyesült Királyság koronai ügyészsége (CPS) büntetőeljárást indított Abdullah Qureshi ellen, aki 200 mérföldet tett meg Nyugat-Yorkshire-ből Stamford Hillbe, hogy megtámadja a zsidó közösség tagjait.Az incidensek mind abban a hónapban történtek, az elsőben Qureshi egy 30 éves férfit ütött fejbe egy üveggel. A második áldozat egy 14 éves fiú volt, akit fizikailag bántalmazott, a harmadik egy 64 éves férfi volt, akit brutálisan arcon ütött, aminek következtében elesett és eltörött egy csont a lábában.

Nem minden támadó ellen emeltek azonban vádat. Februárban Dave Rich, a Community Security Trust (CST) politikai vezetője azzal érvelt, hogy "túl kevés ügy kerül bíróság elé", annak ellenére, hogy a vallási indíttatású gyűlölet-bűncselekmények közel negyede a londoni zsidó közösséget célozza.

'Úgy tűnik, hogy az igazságszolgáltatás kerekei megakadtak'

- írta.

Idén a Metropolitan Police eddig 466 antiszemita gyűlölet-bűncselekményt regisztrált Londonban. A CPS nem közöl adatokat arról, hogy hány gyanúsított ellen emelt vádat és állított bíróság elé.


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇
(WIN)

Legfrissebb