Ugrás a tartalomra

Javaslat a Knesszetben: börtönbüntetést szánna két képviselő azoknak, akik Jézusról beszélnek

Egyikük nem először javasolt hasonlót.

Izrael parlamentjének, a Knesszetnek két tagja olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely betiltaná, hogy a zsidó államban Jézusról beszéljenek az emberek, és mindenkit börtönbe zárna, aki ezt megteszi.

A jogszabály előterjesztői Moshe Gafni és Yaakov Asher ultraortodox képviselők és a Benjámin Netanjahu miniszterelnök által vezetett 64 fős kormánykoalíció tagjai.

Ha elfogadják, a bármely vallású izraeliekkel folytatott lelki beszélgetések büntetése egy év börtönbüntetés lenne, ha felnőttekkel, de két év, ha 18 év alattiakkal.

David Parsons a Nemzetközi Keresztény Nagykövetség vezető szóvivője és alelnöke Jeruzsálemben. A Premier News Hournak elmondta, hogy nem ez az első alkalom, hogy Gafni ilyen tilalmat javasol.

"Minden évben, minden alkalommal, amikor újraválasztják a Knesszetben, szokása, hogy ilyen törvényjavaslatot terjeszt elő. És ez soha nem vezet sehova"

-mondta.

"Akkor is bevezetett egyet, amikor Netanjahu volt a miniszterelnök néhány évig a kilencvenes évek végén, mert egy héberre fordított könyvet, amely az evangéliumot hirdette, egymillió izraeli otthonba küldtek el postán, és nem volt mód arra, hogy összegyűjtsék és kidobják őket. Ezért megijedt, és Moshe Gafni bevezetett egy törvényjavaslatot, amely tulajdonképpen betiltotta volna az Újszövetséget Izraelben, és kriminalizálta volna az Újszövetség birtoklását. Ezt a törvényjavaslatot lelőtték"

-emelte ki.

Parsons azt mondja, hogy bár a törvényjavaslat aggasztó, nem valószínű, hogy bárhová is vezetne.

"Nem tudjuk, hogy az igazságügyi reformok eléggé meggyengítik-e az izraeli bíróságokat, a bíróságok általában megvédik a szólásszabadságot és megvédik a vallásszabadságot mindenki számára. Ha a Knesszet megszavazza, akkor meg fogják védeni, és érvénytelennek nyilvánítják ezt a törvényt"

-tette hozzá.

(Premier Christian News)

Legfrissebb