Ugrás a tartalomra

Izrael: ünneplés helyett volt, akinek menekülni kellett

Az ünnepet beárnyékolja a félelem, hogy a rakétatámadások továbbra is folytatódni fognak.

Photo by Cole Keister / Unsplash

Egy feszült éjszaka után Sderót és a Gázai övezet lakói széder estéjére készülődnek, azonban az ünnepet beárnyékolja a félelem, hogy a rakétatámadások továbbra is folytatódni fognak.

Ennek következtében a lakosok egy része kénytelen volt lemondani terveit.

„Néhány család, akik a városban szerettek volna részt venni az ünnepen a jelenlegi helyzet miatt féltek eljönni. Erre szélsőségesen, és erőteljesen kell reagálnunk. Valamit tennünk kell, ez így nem mehet tovább"

- nyilatkozott Albert Gabai, sderoti lakos

"Óriási a feszültség a térségben, rengeteg család hiába várja a meghívott vendégeket, mert többnyire nem jönnek el. Nagyon nehéz éjszakánk volt, a gyermeknek az óvóhelyen kellett aludniuk. Nem egy ilyen Pészachért imádkoztunk, hanem azért, hogy az ünnep csendesen, békében teljen el"

- mondta Maayan Fuld Sni’or, netiv ha’asarai lakos.

Egész éjszaka nem aludtunk, egy heves sortűz miatt kellett az óvóhelyre menekülnünk. Hozzá vagyunk már szokva a helyzethez, de mégis minden alkalommal kétségbeesünk. Ez nem mehet így tovább. Minden egyes trauma újra és újra visszatér. Elegünk van

- fejti ki véleményét Esther, sderóti lakos.

Az éjszaka folyamán Izraelt 10 rakétatámadás érte, amit a Gázai övezetből lőttek ki, amelyből négyet a Vaskupola sikeresen hatástalanított, a többi rakéta pedig nyílt térbe zuhant. Szerencsére egy ember sem sebesült meg, viszont az egyik rakéta egy sderoti gyárat talált el. A rakétákat három sorozatban lőtték ki.

Az IDF ezek után két támadást is intézett a Gázai övezetben.

(Jerusalem Post)

Legfrissebb