Ugrás a tartalomra
IzraelHi-TechNegevHírek

Izrael: High-tech projekt indul Arad városában

A Negev-sivatag szívében.

CBN

Az izraeli Negev-sivatag szívében egy új projekt került a tervezőasztalra, amely a sivatag virágzását hivatott elősegíteni, amelyről tervezői úgy vélik, hogy egy prófécia beteljesülésének része lehet.A Negev Hi-Tech Project  célja egy "izraeli Szilícium-völgy" létrehozása Arad városában. Kevin Jessip amerikai keresztény és a Global Strategic Alliance elnöke, amely nemzeti és globális vezetőknek ad tanácsot az üzleti, hitbeli és politikai életben.

"Izraelt startup nemzetként ismerik, és úgy gondolom, hogy jönnek még innen világmegváltó startupok az élelmiszer és mezőgazdaság, a víztechnológiák, a kommunikáció, és a nemzetbiztonsági dolgok területén, olyan dolgok, amelyeket most fejlesztenek, és amelyekről már most is tudunk mindezeken a területeken"

– számolt be az elnök.

Az akkori Szovjetunióból bevándorló volt Knesszet-tag Robert Ilatov is vezetőként vesz részt a terv kivitelezésében.

"Ez lesz a város horgonya, oktatási horgony, kutatási horgony, és természetesen gazdasági horgony. Egy ipari központ az induló vállalkozások számára”

– részletezte Ilatov.

A projekt átalakítaná a 30 ezer lakosú várost, és Ilatov úgy véli, hogy mágnesként vonzza majd a fiatal zsidókat, hogy Izraelbe vándoroljanak.

"De ha valami érdekeset, valami kihívást tudsz nekik hozni, akkor jönni fognak - nem a pénzért. Kihívást akarnak. Az emberek új dolgokat akarnak csinálni. Okos dolgokat akarnak csinálni. Tehát a zsidók ide fognak jönni, ha valami érdekeset csinálunk nekik. És természetesen meg is fogjuk csinálni, Isten segítségével"

– mondta Ilatov.

A Negev Hi-Tech Project szervezői úgy látják, hogy a projekt Izrael földjének prófétai helyreállításának része, amelyet Ezékiel próféta írt le.

"Isten ezeket a dolgokat saját nevének erejével teszi, az Ő igéje megjövendölte, hogy ez meg fog történni, melynek érdekében Isten embereket használ"

– magyarázta Jessip, mivel a projektről úgy gondolja, hogy egy prófécia beteljesedése.

"És kiállunk Izrael államával szembeni mindenféle delegitimizáció ellen. Ellenezzük a BDS-t. Kiállunk az antiszemitizmus ellen, és hálát adunk zsidó testvéreinkért, akik Isten Igéjét adták nekünk. És ezért vagyunk itt, hogy velük együtt lássuk, hogy a föld virágzik és növekszik. Ezékiel 36. könyve nagyon világos képet ad arról, hogy mi történik"

– tette hozzá Jessip.

(CBN)

Legfrissebb