Ugrás a tartalomra

Izrael felszólította az ENSZ Közgyűlést, hogy lépjen fel Irán ellen Ukrajna érdekében

"Ukrajna érdekében meg kell akadályozni, hogy nukleáris küszöbállammá váljon Irán" - emelték ki.

A nemzetközi közösségnek fel kell lépnie Irán ellen, és Ukrajna érdekében meg kell akadályoznia, hogy nukleáris küszöbállammá váljon - mondta Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete szerdán a Közgyűlésben.

"Ukrajna tesztpálya volt Irán számára"

- mondta Erdan, miközben utalt a Teherán és Moszkva közötti katonai szövetségre, amelynek keretében iráni fegyvereket adnak el Oroszországnak ukrajnai felhasználásra, például felfegyverzett drónokat.

"Fegyverzetüket most a legveszélyesebb nemzetközi szereplőknek adják el. Ha ma így néz ki az iráni fenyegetés, akkor igazán el sem tudom képzelni, milyen lesz, ha Irán nukleáris küszöbállammá válik"

- mondta.

"Itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség ne felébredjen, hanem cselekedjen az iráni fenyegetés ellen. Iránt meg kell állítani"

- mondta Erdan.

Pénteken lesz egy éve, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát

Erdan az ENSZ Közgyűlésének New York-i rendkívüli ülésén beszélt. Az ENSZ Közgyűlése, amely szerdán ülésezett és csütörtökön ismét összeül, egy Ukrajnát támogató és Oroszország elleni határozatot tervez elfogadni.

A határozat hangsúlyozza "az átfogó, igazságos és tartós béke mielőbbi elérésének szükségességét", összhangban az ENSZ alapító okiratával. Izrael, amely támogatni tervezi a határozatot, az ENSZ Közgyűlésén hangsúlyozta, hogy támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni harcban.

"Izrael továbbra is szolidáris lesz Ukrajnával, támogatva ezt a határozatot és minden más határozatot, amely tükrözi az ENSZ-ben képviselt álláspontunkat"

- magyarázta Erdan.

(Jerusalem Post)

Legfrissebb