Ugrás a tartalomra

Izrael-ellenes klímaaktivisták rongálták meg a hollandiai Izrael Központot

Az intézmény igazgatója szerint ilyen esetekben az elkövetők gyakran tudatlanságból cselekednek.

"FREE GAZA" feliratot festettek fel az Izrael Központ elé a hollandiai Nijkerkben található Izrael Központ előtt - Kép forrása: Christians for Israel Hollandia

Antiszemita vandálok festékkel összekenték az épület falát, és gyűlöletkeltő üzeneteket tartalmazó plakátokat helyeztek el az intézmény területén.


A hollandiai Nijkerkben található Izrael-központot Izrael-ellenes aktivisták rongálták meg, akik festékkel kenték össze az épületet, és uszító hangvételű plakátokat ragasztottak ki. A létesítmény bejárata elé egy "FREE GAZA" feliratot festettek fel.

"Mélységesen sajnáljuk, hogy erre sor kerülhetett"

- közölte az Izrael Központ. A a vasárnapi rongálást az Extinction Rebellion Netherlands nevű környezetvédelmi csoport vállalta magára az X közösségi médiaplatformon.

A Christians for Israel Egyesület számára rendelkezésre állnak a biztonsági felvételek a két elkövetőről, és arra számítanak, hogy hamarosan elfogják őket, és felelősségre vonják őket az okozott kárért.

"Ez a vandalizmus és megfélemlítés teljesen elfogadhatatlan. Sajnos nem ez az első eset, hogy Izrael-ellenes aktivisták fenyegetik vagy félemlítik meg azokat a szervezeteket vagy személyeket, akik Izrael mellett emelik fel szavukat"

- közölte a központ.

"Az országunkban élő zsidó közösség minden nap szembesül ezzel, és most mi is. Reméljük és elvárjuk, hogy a politikusok komolyan vegyék ezt az esetet".
"Ahogy az ilyen akciók esetében gyakran tapasztalható, az emberek tudatlanságból cselekszenek"

- mondta az intézet igazgatója, Frank van Oordt.

"Ha az aktivisták tudták volna, hogy mit képviselünk, nem hajtották volna végre ezt az akciót. Biztonságban érezzük magunkat az épületben, ahol most a csodálatos nyári kiállításunkat rendezzük. Az épületet őrzik, és teljesen biztonságos a látogatók számára. És hogy megnyugtassuk az Extinction Rebellion-t, a helyiségeink teljesen klímasemlegesek".

(Ynet)

Legfrissebb