Ugrás a tartalomra

Izrael-ellenes német püspököt bíztak meg az antiszemitizmus elleni küzdelemmel

A zsidógyűlölet elleni küzdelemre nemrég kinevezett korábbi német püspök 2017-ben olyan prédikációt tartott, amelyben kijelentette, hogy a vitatott területek izraeli „megszállása” „deformálja a lelkeket” - számolt be a Neokohn.

„A Lutheránus Világszövetség tagjaival novemberben Izrael-Palesztinába tett találkozói utazáson megtapasztalhattuk, hogy a megszállás ideje hogyan nehezedik az emberekre, hogyan deformálja a lelkeket, hogyan korlátozza a szabadságot; hogyan degradálja a határellenőrzés az embereket, és hogyan szül mindez új erőszakot”

– mondta anno Gerhard Ulrich püspök.

Ulrichot októberben nevezték ki az antiszemitizmus elleni küzdelem biztosává az északnémet Schleswig-Holstein tartományban.

A Domradio katolikus hírügynökségnek adott interjújában ugyanebben az évben Ulrich az izraeli biztonsági határzárat is támadta, és a berlini falhoz hasonlította.

„Itt egy olyan falat látunk, amely lényegesen magasabb, mint a berlini fal, és tudjuk, hogy a falak soha nem hoznak békét. Hebronban az volt a benyomásunk, hogy ott inkább terrort termelnek, mintsem legyőznék”

– mondta.

(Neokohn)

Legfrissebb