Ugrás a tartalomra

Iszlamisták tizedelik a keresztényeket a Fekete-Afrikában

"Keresztény holttestek halmaira és vérük folyóira épitjük a tartományunkat". -mondták.

A Boko Haram nevű terrorista csoport katonái - Kép forrása: The Guardian


Rendszeressé váltak a keresztények ellen elkövetett mészárlások a Szubszaharai Afrikában – áll a Barnabas Fund által szombaton közzétett jelentésben.


A Breitbart beszámolói szerint az iszlám terrorista tevékenységek leginkább a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Mozambik északi részén, valamint Nigéria északi és középső övezetében fordulnak elő a legtöbbször . A beszámolók szerint az elkövetők "nem egyszerűen lázadók vagy militánsok, hanem dzsihadisták".

2022-ben az Iszlám Állam terroristái nyilvános videóban fejeztek le húsz keresztényt Nigériában - Kép forrása: barnabasaid.comA jelentés megjegyzi, hogy az Allied Democratic Forces (ADF) iszlamista terroristái az Iszlám Államhoz tartoznak, és akik Mozabikkal együtt alkotják az Iszlám Állam Közép-Afrikai Tartományát.

"A nigériai és a nyugat-afrikai mészárlásokat az Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartománya, a Boko Haram dzsihadista csoport és más iszlamista szélsőségesek hajtják végre"

- áll a dokumentumban.

"Az Iszlám Államhoz vagy az al-Kaidához kötődő terrorista csoportok elszaporodtak az egész szubszaharai Afrikában"

- tartalmazza a jelentés.

Sokan életüket vesztették az iszlamisták által felgyújtott keresztény kollégiumban - Kép forrása: Janet K MuseveniUgyan a terrorizmust, és az olyan támadásokat, mint az ugandai iskolában nemrégiben történt mészárlás, a világ számos táján elítélik, mégis úgy tűnik, hogy nem veszik figyelme azt, hogy a támadások meghatározó eleme a vallás. Az ugandai mészárlás esetében például sokan a gazdasági hanyatlást, vagy a korrupt kormányt intézkedéseit tették felelőssé, de az egyszerű tény az, hogy az áldozatok keresztények voltak, akiket éppen hitük miatt vettek célba. - írja a jelentés.

Véleményük szerint a kommentátorok gyakran elfelejtik megemlíteni az iszlamisták által kinyilvánított célt szerte- Afrikában: "megölni annyi keresztényt, amennyit csak tudnak."

"Az ADF terroristái, akik az ugandai mészárlást is felelősek, százával mészárolták le a keresztényeket a Kongói Demokratikus Köztársaság északkeleti részén, Nigéria északi és középső részén pedig 2015 óta több mint 11 ezer keresztényt gyilkoltak meg az iszlamisták"

- tartalmazza a jelentés.

A jelentésben arról is beszámoltak, hogy a mozambiki Iszlám Állam (ISM) vezetői azzal dicsekedtek, hogy iszlám tartományukat "keresztény holttestek halmaira és vérük folyóira" építik.

Az Iszlám Állam a maga részéről "az afrikai keresztények aratásának" nevezte a keresztények lemészárlását és a templomépületek felgyújtását szerte Afrikában.

Legfrissebb