Ugrás a tartalomra

"Isten különlegessé tesz mindenkit" - Könyvet írt egy 12 ujjal született kisfiú

Fotó: Fox

Egy 12 ujjal született kansasi kisfiú nemrégiben valóra váltotta álmát, hogy kiadjon egy gyerekkönyvet a hozzá hasonló gyerekeknek.

A 6 éves Wyatt Shield megírta könyvét, amellyel családjával együtt azt remélik, hogy megmutathatja másoknak, hogy „a kisgyerekek nagy dolgokra képesek” és „Isten különlegessé tesz minden emberét”.

A fiú polydactyliával született, amelyet extra ujjak vagy lábujjak jellemeznek.  Wyatt esetében hat ujja volt mindkét kezén.

„Megkérdeztem a férjemtől, hogy „10 ujj és 10 lábujj?”, és gondolkodás nélkül azt mondta: „Igen!”

– mesélte az anya, Amanda Sheild a Wyatt 2016-os születése utáni pillanatokat. Férje csak a gyógyulás megkezdődése után számolt be arról, hogy a fiúnak valóban több ujja van.

A szülők először örültek, hogy Wyatt egyébként egészséges volt.

„Azt mondjuk, hogy Isten különlegessé tette”

– mondta Amanda.

A család azonban később a felesleges ujjak sebészi eltávolítása mellett döntött, miután az orvosok figyelmeztették, hogy a plusz ujjak – lényegében további hüvelykujj mindkét kézen – nehézkessé válhatnak és hatással lesznek a napi feladatok elvégzésére és az írásra. Wyattnek később egy további műtétet hajtottak végre a hüvelykujjain, hogy biztosítsák a megfelelő növekedést.

Néhány év elteltével egészséges első osztályos tanuló, aki könnyedén tud írni és használni a kezét. Wyatt-nek eszébe jutott, hogy írjon egy gyerekkönyvet, amit egy este a fürdőkádból diktált le anyjának. A könyv már megvásárolható, és a család reméli, hogy másokat is inspirál.

„Wyatt egy rendkívüli, alázatos gyerek”

– áll a leírásban.  

„Első hat évében NAGY kalandokon ment keresztül, és szeretné megosztani tapasztalatait másokkal.  Az készteti erre, hogy segítsen másoknak megmutatni, hogy nem gond az ha valaki másmilyen.”

Wyatt abban is reménykedik, hogy segíthet másoknak inspirációt és békét találni azzal, ahogyan Isten teremtette őket.

A könyv egyik sora így szól: „Isten minden népét különlegessé teszi a maga egyedi és félelmetes módján.”  Egy másik sorban hozzáteszi: „Isten másnak teremtett, és ez egyszerűen fantasztikus.  Én is alig várom, hogy kiviruljak.”

Wyatt már több mint 500 könyvet adott el.

Legfrissebb