Ugrás a tartalomra
Photo by Souvik Banerjee / Unsplash

A YouTube betiltotta a Kanal 10 "Imádkozunk érted" című norvég műsort. A platform szerint a csatorna megsérti az irányelveit, és az "online spam, megtévesztő gyakorlat és csalás" kategóriába tartozik.

"Múlt héten hétfőn közölték velünk, hogy ha továbbra is sugározzuk az imaprogramot, a YouTube blokkolni fog minket. Ez azt jelenti, hogy megszüntetik az egész csatornánkat a YouTube-on"

- mondta Øyvind Rygg, a Kanal 10 vezérigazgatója a Dagen-nek.

A Kanal 10 imaprogramját hetente sugározza. Az élő adásban két műsorvezető ül egy stúdióban, és imádkoznak olyan ügyekért, amelyeket a nézők betelefonálva kérhetnek. Rygg szerint a műsor lehetővé teszi, hogy a hallgatók élőben imádkozzanak az említett témákért. Ezek a párkapcsolati problémáktól kezdve a betegségeken át az anyagi nehézségekig terjednek. Rygg szerint a műsorban nincsenek gazdasági érdekek sem.


Ryggs ijesztőnek éli meg, hogy a YouTube blokkol egy olyan programot, amely a gyakorlatban semmiben sem különbözik attól, "amit minden héten a gyülekezetekben, ima- és bibliakörökben csinálnak országszerte".

"Félelmetesnek találom"

- mondta a Dagennek.

"Úgy érezzük, hogy diszkriminálnak minket, amikor emberekért imádkozunk. Azt hiszik, hogy kuruzslással (szakképzettség és engedély nélküli orvosi gyakorlatok - a szerk.) foglalkozunk, pedig nem így van"

-fejtette ki.

A YouTube a honlapján a csalást úgy definiálja, mint "olyan tartalmak, amelyekben irreális ígéreteket tesznek, például azt, hogy a nézők gyorsan pénzt kereshetnek, vagy hogy egy csodakezelés meggyógyítja a krónikus betegségeket".

Az "Imádkozunk érted" csatorna ügyvezetője szerint azonban a műsorvezetők soha nem tettetik azt, hogy meggyógyítják az embereket.

"Hiszünk abban, amit a Biblia mond a gyógyításról, de Isten nevében nem ígérünk semmit. Csak a Bibliát és a klasszikus kereszténységet követjük. A YouTube a világ egyik legtermészetesebb dolgát korlátozza a rászoruló emberek elől"

-hansúlyozta.

A Kanal 10 a YouTube-hoz fordult, hogy vonja vissza a döntését, de egyelőre nem találtak hajlandóságot a kérésükre. A platform e-mailben azt írja, hogy a döntés végleges.


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇(CNE News)

Legfrissebb