Ugrás a tartalomra

Indiánok nyitnának nagykövetséget Jeruzsálemben

Az Aravak Taino törzs vezetője már évtizedek óta építi a hidat Izrael felé.

Photo by Ben Ostrower / Unsplash

Joseph Riverwind, az Aravak Taino törzs vezetője és a törzsi nemzetek közötti békefőnök, valamint felesége, Dr. Laralyn Riverwind, aki a georgiai Keleti-Cseroki törzs nagykövete, évtizedek óta hidakat építenek Izrael és a zsidó nép felé -írta meg a neokhon.hu.  Ennek lenne egy következő fejezete a nagykövetség nyitása Izraelben.

Egy interjú keretében elmondták, hogy inspirálja őket Izrael története, hiszen az egy száműzött nép története, akik sikeresn visszatértek és letelepedettek szülőföldjükön.

Photo by Taylor Brandon / Unsplash
A zsidó nép, Júdea őslakosainak története reményt ad nekünk. Egy törzsi nép, amely képes volt hazatérni, a szent helyeihez, a kultúrájához, a hagyományaihoz, a nyelvéhez”

mondta Riverwind, aki hozzátette, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem az egyik fő céljuk, amikor többször is elviszik a küldötteket Izraelbe. Állításuk szerint Amerikában nagyon sok az Izrael-ellenes propaganda és ez kezd eljutni az amerikai őslakosok közösségeibe is.

Arra vágyunk, hogy megismertessük az emberekkel Izrael és Júdea történelmét”

– mondta Riverwind, hangsúlyozva, hogy az ősi történelem tanítása nagyon fontos ahhoz, hogy az emberek megértsék a zsidók és Izrael földje közötti köteléket.

Legfrissebb