Ugrás a tartalomra

"Nem szunnyad és nem alszik az Izraelnek őrizője" - zsoltárt mondtak a gyerekek a rakéta támadás alatt

A gyerekek kétségbeesetten próbáltak menedéket találni a közelgő rakéták elől, majd a tanár ösztönzésére közösen elmondtak egy zsoltárt.

Photo by Cole Keister / Unsplash

A Hezbollah továbbra is válogatás nélkül bombázza az észak-izraeli területek, nem kímélve a civil közösségeket, és a gyermekeket sem.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Hezbollah nevű terrorszervezet Libanonból a gázai háború kezdete óta megállás nélkül bombázza az észak-izraeli területeket. Számos városból már evakuálták a lakosokat, és a folyamatos rakétabecsapódások következtében már több mint 16 négyzetkilométernyi természetvédelmi terület égett le.

A Hezbollah további fenyegetőzései, és az egyre fokozódó konfliktus miatt az észak-izraeli lakosok számára egyre nehezedik a helyzet, a terrorszervezet pedig úgy tűnik, figyelmen kívül hagyja, hogy katonai stratégiai központokat, vagy éppen civileket vesz célba.

Azonban nem csak az izraeli lakosok vannak veszélyben, a háború a dél-libanoni lakosok életére is kihatással van. Egy helybéli keresztény lakos a CBN news-nak nemrégiben arról számolt be, hogy a terrorszervezet rakétakilövő állomásokat telepített a földjén, és élő pajzsként használja a ottani lakosokat.

A harcok továbbra sem csillapodnak Izrael, és a Libanoni terrorszervezet között, és sajnos ezt az észak-izraeli gyermekek is nap mint nap megtapasztalják.

"A Hezbollah válogatás nélkül bombázza a civil közösségeket, nem törődve azzal, hogy hány áldozata van a napi rakétatűznek, vagy hogy kik azok"

- írja a Times of Israel.

Nemrégiben ugyanis a Hezbollah ismét rakétákat lőtt ki az észak-izraeli területekre, amelyről egy videót is feltöltöttek, amelyen látható, ahogyan a gyermekek kétségbeesetten próbálnak menededéket találni a földön a közelgő rakéták elől.

"Ímé nem szunnyad és nem alszik az Izraelnek Őrizője"

A tanár ekkor megnyugtatta őket, majd ahogyan az a videón is látható, a gyerekek az ő segítségével együtt, hangosan elmondják a 121-es zsoltárt.

Legfrissebb