Ugrás a tartalomra

III. Károly király mélyen gyökerező keresztény hitéről beszélt a nemzethez intézett első beszédében

III. Károly király az Anglikán Egyház iránti felelősségéről és saját személyes hitéről beszélt a nemzethez intézett megrendítő első beszédében anyja, II. Erzsébet királynő halála után.

A beszédet országszerte élőben közvetítették, a Szent Pál-székesegyházban is, ahol 2000 ember imádkozott, köztük Liz Truss miniszterelnök is.

Nagy-Britannia új uralkodójaként Károly király az Anglikán Egyház legfelsőbb kormányzója és a hit védelmezője címet örökli. Károly király azt mondta, hogy hite "mélyen gyökerezik" az Anglikán Egyházban, és ez megtanította arra, hogy "a mások iránti kötelességtudatot ápolja".

„A Monarchia szerepe és kötelességei is megmaradnak, csakúgy, mint az uralkodó különleges kapcsolata és felelőssége az Anglikán Egyházzal – az egyház iránt, amelyben a saját hitem olyan mélyen gyökerezik”

– mondta a király.

„Ebben a hitben és az általa inspirált értékekben arra nevelkedtem, hogy ápoljam a mások iránti kötelességtudatot, és a legnagyobb tiszteletben tartsam egyedülálló történelmünk és parlamenti kormányzati rendszerünk értékes hagyományait, szabadságjogait és felelősségét"

-emelte ki.

"Ahogyan maga a királynő is tette ilyen rendíthetetlen odaadással, én is ünnepélyesen megfogadom magamnak, hogy abban az időben amit Isten megad nekem, megtartom nemzetünk alkotmányos alapelveit"

-tette hozzá.

Korábban beszédében a király megköszönte édesanyjának az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben végzett 70 éves szolgálatát.

(Christian Today)

Legfrissebb